slv

Flash kartice - jezikovne kartice za učenje tujih jezikov

Andrew Kuzmin / 22 Jun

Flash kartice za učenje tujih jezikov so najpreprostejši in najpogostejši način samostojnega učenja. Ena stran ima težko besedo, druga pa ima svoj pomen ali prevod.

Ko sestavite krov kartic, začnete pogledati karte, tako da postopoma izločite, kaj ste že izvedeli, dokler se ne naučite celotnega krova.

Po tem, ko sem zapomnil okoli 10.000 novih besed in jih uporabil v jezikovni praksi, lahko napišem zgodbo o mojem procesu, ki upam, da vam bo lahko pomagal preči isto pot z največjo učinkovitostjo v krajšem času in z manj napakami.

Prvič, si si zastavil cilj, da se učim 500 najpogosteje uporabljenih besed v angleščini in najde statistiko najbolj uporabljenih besed, zbranih na podlagi raziskav.

Po tem, ko sem sestavil seznam teh besed, sem začel ustvarjati papirne kartice, jih razdeliti na kroge in jih učiti.

Ko je bil cilj dosežen, sem spoznal, da morate za dobro spoznanje angleščine poznati vsaj 5000 različnih besed.

Očitna nemožnost uporabe več tisoč papirnih kartic me je potisnila, da bi v ta namen razvili priročno mobilno aplikacijo.

Ključne funkcije je bilo treba določiti, da bi dosegli največji rezultat. Zato sem pred začetkom razvoja aplikacije pripravil popoln seznam funkcij in zahtevanih orodij:

 1. Sposobnost ustvarjanja in shranjevanja neomejenega števila kartic
 2. Arhiv za shranjevanje in analizo obsega učnega gradiva
 3. Zmožnost prenosa vseh podatkov iz besedilnih dokumentov s funkcijo samodejnega ustvarjanja kartic za izdelavo lastnega izobraževalnega gradiva
 4. Samodejno glasovanje vseh kart v želenem vrstnem redu z nastavljivo hitrostjo ponovitve in funkcijami uporabe avdio predvajalnika za poslušanje preučevanega materiala kadarkoli
 5. Ustvarjanje tematskih podatkovnih zbirk o različnih vidikih življenja
 6. Ustvarjanje jezikovnih kartic s slikami, da ustvarite združenja z vizualnimi elementi
 7. Delovanje brez interneta in v načinu letenja
 8. Oblak za shranjevanje vseh besed, ki jih je težko zapomniti
 9. Enostavnost uporabe
 10. Prilagodljive dnevne vaje za pomnjenje besed
 11. Obvestila o načrtovanih vajah
 12. Nastavljiv vrstni red besedila
 13. Prenos kartic v podatkovne baze
 14. Sposobnost učenja tujih jezikov in več jezikov hkrati

Po določitvi ciljev sem začel aktivno ustvarjati nov izdelek.

Ker nisem imel izkušenj z razvojem aplikacij za operacijski sistem Android, sem začel delati na prvi različici LingoCard za svoj pametni telefon, v nekaj mesecih pa je bila pripravljena prva mobilna aplikacija z jezikovnimi karticami in ena baza podatkov (en krov kartic). Za razvoj bolj zapletenih orodij sem začel razpravljati o možnostih izvajanja s profesionalnimi razvijalci, ki sem jih poznal. Fantje so mi všeč moja zamisel in kot rezultat so se projekti pridružili navdušenci. Po izvedbi naših idej smo se odločili, da ne bomo ustavili in razvili več edinstvenih orodij za dva operacijska sistema: Android in iOS. V aplikaciji Google Play in Apple Store smo gostili brezplačno.

Flash kartice

Več deset mesecev je deset tisoč ljudi po vsem svetu začelo uporabljati naše aplikacije brez kakršnih koli provizij, prejeli smo številne zahvale, napise, napake in predloge o tem, kako izboljšati izdelek, za katerega smo hvaležen. Zato imamo veliko število nalog in novih idej.

Ko potopite v jezikovno okolje, pride do razumevanja potrebe po sposobnosti, da hitro oblikujete stavke. To je razumevanje stavkov in osnovnih fraz, zaradi katerih je vaš govor sprejemljiv za pogovor in hiter prevod. Zato so se odločili za sestavljanje kartic s stavki, stavki in idiomi. Zdaj lahko v naših aplikacijah najdete na stotine tisoč jezikovnih kartic z vrsto besed in različnimi stavki.

Vse jezikovne kartice v naših aplikacijah nimajo nobene omejitve za dodajanje besedila, zato je mogoče ustvariti mape s svojimi najljubšimi skladbami ali odstavki iz vaših najljubših knjig. Po dodajanju veliko besedila se lahko pomikate navzgor ali navzdol in poslušate s sintezatorjem govora.

Flash kartice so na voljo za usposabljanje v dveh načinih:

 1. Seznam načinov kartic, kjer lahko vidite vse kartice hkrati in poiščite podatkovno zbirko navzgor / navzdol. Vsako kartico lahko potisnete s seznama neposredno s seznama.
 2. Odprite način kartice. Tu lahko kartico odprete v polnem pogledu z veliko besedilno vsebino in vse kartice potegnete v levo / desno. V tem načinu je mogoče tudi urejati kartice, jih poslati v aktivno in preučevano bazo podatkov. Prav tako je mogoče priložiti slike in fotografije v flash kartico, da ustvarite asociativne "vizualne slike". Vsaka kartica se preklopi na drugo stran, tako da preprosto tapnete kjer koli v besedilnem polju.

V meniju aplikacije lahko najdete številne nastavitve za različne načine usposabljanja.

Delo na problemu pomanjkanja časa za študij smo se odločili ustvariti edinstven avdio predvajalnik, ki bo glasoval v katerem koli besedilu in ustvarjenih kartah v poljubnem vrstnem redu, izmenično med tujimi besedami in njihovim prevajanjem. Zato lahko tuji jezik študirate podobno kot poslušanje glasbe kjerkoli in kadarkoli. Zdaj se to orodje izvaja z možnostjo poslušanja približno 40-50 tujih jezikov, odvisno od uporabljene naprave in platforme. Verjamem, da bo čez nekaj časa naš igralec delal z vsemi znanimi jeziki planeta.

Pomembno je tudi, da zapomnite besede, na primer v abecednem vrstnem redu, v obratnem abecednem vrstnem redu, naključno, v temah itd.

Vsako kombinacijo 67 tujih jezikov lahko preučite z našimi orodji. Vse vaše kartice so shranjene na strežniku v oblaku, tako da lahko spremenite naprave, samo se morate spomniti vašega e-poštnega naslova in gesla.

V bližnji prihodnosti nameravamo razviti orodje za iskanje naravnih zvočnikov in video konferenčne funkcije, s pomočjo katerih lahko v pogovoru ali lekciji ustvarite nove jezikovne kartice.

Poleg tega s pomočjo naših kartic lahko vadite pravilno izgovorjavo besed ali stavkov. Če želite to narediti, izvajamo in razvijamo orodja z razpoznavanjem govora, ki bodo poslušali vaš izgovor in prikazali vaše napake.

Uporaba Leitnerjevega sistema.

Sistem Leitner je široko uporabljena metoda za učinkovito uporabo kartic, ki jih je v sedemdesetih letih 20. stoletja predlagal nemški znanstveni novinar Sebastian Leitner.

To je enostavno izvajanje načela razmnoženega ponavljanja, kjer so kartice pregledane v vedno večjih intervalih.

Pri tej metodi se vrstice razvrstijo v skupine glede na to, kako dobro učenec pozna vsakega v Leitnerjevem učnem polju. Učenci poskušajo opozoriti na rešitev, napisano na kartici. Če uspe, pošljejo kartico naslednji skupini. Če ne uspe, ga pošljejo prvi skupini. Vsaka naslednja skupina ima daljše časovno obdobje, preden je učenec potreben za ponovni pregled kartic. Ta metoda se lahko uporablja tako za učenje besed tujih jezikov kot tudi za pamćenje drugih informacij.

Z našo aplikacijo boste lahko uporabljali sistem Leitner. Kartice lahko premikate v več skupinah. Na primer, material za usposabljanje naložite v aplikacijo ali pa preprosto izberete pripravljen slovar, nato pa, ko se premikate po karticah, jih lahko premaknete v "preučevano" bazo podatkov in jih pustite v krovu, če ne morete takoj jih zapomnite ali prenesite najtežje besede v aktivno bazo podatkov. Nato najprej preučite aktivno bazo podatkov, nato izbrano in občasno spremenite učni material v preučevani bazi podatkov.

Naši možgani ne razumejo, zakaj se je treba spomniti velikega števila novih besed in nenehno poskuša znebiti nepotrebnih informacij. Za premagovanje tega problema moramo dobesedno prisiliti možgane, da to storijo. Zamislite si, da morate zapomniti tisoč novih besed, ustvariti več sto tisoč ali celo milijone novih nevronskih povezav v vaši glavi! Posledično smo gotovo pametnejši.

Da bi dosegli te cilje, razvijamo svojo edinstveno programsko opremo, ki jo lahko primerjamo s statvami za ustvarjanje novih nevronskih povezav v možganih - samo izbrati morate pravi material in si prizadevati za najboljši rezultat.