hun

Nyelvkártyák idegen nyelv tanulásához

Andrew Kuzmin / 08 Jun

Nyelvkártyák az idegen nyelv elsajátítása az öntanulás legegyszerűbb és legelterjedtebb módja. Az egyik oldalon nehéz szó van, a másik oldal pedig jelentését vagy fordítását jelenti.

Miután elkészített egy kártyacsomagot, elkezdte nézni a kártyákat, fokozatosan félretéve azt, amit már megtanult, amíg megtudta az egész fedelet.

Miután körülbelül 10 000 új szót memorizáltam, és nyelvi gyakorlatban használtam, el tudom írni egy történetet a folyamataimról, amely reményeim szerint rövidebb idő alatt és kevesebb hibával segíthet abban, hogy ugyanazon az úton haladjon a maximális hatékonysággal.

Először is az volt a célom, hogy megtanultam az 500 leggyakrabban használt szót angolul, és megtaláltam a kutatáson alapuló leggyakrabban használt szavak statisztikáit.

Miután összeállított egy listát ezekről a szavakról, elkezdtem létrehozni papír nyelvkártyákat, megosztani őket fedélzetekre és megtanulni őket.

Amikor elérte a célt, rájöttem, hogy az angol nyelv megfelelő ismerete érdekében legalább 5000 különböző szót kell tudnia.

A több ezer papírkártya használatának nyilvánvaló képtelensége arra kényszerített, hogy e célra egy kényelmes mobilalkalmazást dolgozzak ki.

Szükséges volt meghatározni a legfontosabb funkciókat a maximális eredmény eléréséhez. Ezért az alkalmazás fejlesztésének megkezdése előtt összeállították a funkciók és a szükséges eszközök teljes listáját:

 1. Korlátlan számú kártya létrehozása és tárolása
 2. Archívum a tananyag anyagának tárolására és elemzésére
 3. Képes letölteni az adatokat a szöveges dokumentumokból a funkció segítségével automatikus kártya létrehozása, hogy a saját oktatási anyagot
 4. Az összes kártya automatikus vágya a kívánt sorrendben, állítható ismétlési sebességgel és az audió lejátszó funkcióinak segítségével bármikor hallgathatja a vizsgált anyagot
 5. Tematikus adatbázisok létrehozása az élet különböző aspektusairól
 6. A nyelvi flash kártyák létrehozása a képekkel, hogy létrehozhasson képi társításokat
 7. Működés internet és repülőgép üzemmód nélkül
 8. Felhőtárolás az összes nehéz emlékezetű szavakhoz
 9. Egyszerű használat
 10. Testreszabható napi gyakorlatok a szavak memorizálására
 11. Értesítések a tervezett feladatokról
 12. Konfigurálható szövegszerkesztési sorrend
 13. A kártyák átvitele adatbázisokba
 14. Az idegen nyelvek és több nyelv egyidejű tanulása

Miután meghatározta a célokat, elkezdtem aktívan új terméket létrehozni.

Kevés tapasztalattal rendelkezem az Android operációs rendszert alkalmazó alkalmazások fejlesztésével, kezdtem a LingoCard első verziójával foglalkozni az okostelefonomhoz, és néhány hónap alatt elkészült az első mobilalkalmazás nyelvkártyával és egy adatbázisral (egy kártyacsomag). Bonyolultabb eszközök kifejlesztése érdekében elkezdtem megvitatni a megvalósítási lehetőségeket olyan professzionális fejlesztőkkel, akikről tudtam. A srácok kedvelték az ötletemet, és ennek eredményeképpen a rajongók csatlakoztak a projekthez. Az ötleteink végrehajtása után úgy döntöttünk, hogy nem állítunk le és fejlesztünk még több egyedi eszközt két operációs rendszerhez: Android és iOS. Megkaptuk alkalmazásunkat a Google Playen és az Apple Store-ban ingyen.

nyelvkártyák

Több hónapon keresztül emberek tízezrei világszerte díjak nélkül kezdték felhasználni alkalmazásainkat, sok köszönetnyilatkozatot, hibajelentést és -javaslatot kaptunk, és javaslatokat tettünk arról, hogyan javíthatjuk a terméket hálás. Ennek eredményeképpen számos feladat és új ötlet van.

Ahogy beleveszik a nyelvi környezetbe, ott jön a megértés, hogy szükség van a mondatok gyors megfogalmazására. A mondatok és az alapvető kifejezések megértése teszi a beszédet elfogadhatóvá a beszélgetéshez és a gyors fordításhoz. Ezért úgy döntöttek, hogy mondatokat, mondatokat és idiómákat tartalmazó kártyákat állítanak össze. Most, alkalmazásainkban több százezer nyelvi kártyát találunk egy csomó szóval és különböző mondatokkal.

Az összes nyelvi kártya alkalmazásainknak nincsenek korlátozásai a szövegek hozzáadására, így létrehozhatunk flash kártyákat a kedvenc dalszövegekből vagy a kedvenc könyveikből származó bekezdésekből. Sok szöveg hozzáadásával görgethet felfelé vagy lefelé, és hallgathatja a beszédszintetizátorral.

A flash kártyák kétféle módban állnak rendelkezésre:

 1. A kártyák módjának listája, ahol egyszerre láthatja az összes kártyát, és felfelé / lefelé görgetheti az adatbázist. Minden kártyát a flip gomb megérintésével közvetlenül a listából lehet lefordítani.
 2. Nyissa meg a kártya módot. Itt kinyithatja a kártyát teljes nézetben nagy szöveges tartalmakkal és csúsztathatja el a kártyákat balra / jobbra. Ebben a módban kártyákat is szerkeszthetünk, elküldhetjük egy aktív és vizsgált adatbázisba. Képeket és fényképeket is csatolhat a flash kártyához, hogy asszociatív "vizuális képeket" hozzon létre. Minden kártya a másik oldalra gördül, ha egyszerűen megérinti a szövegmezőben bárhol.

Az alkalmazás menüben számos beállítás megtalálható a különböző képzési módokhoz.

A tanulmányi hiányosság problémájával foglalkozva úgy döntöttünk, hogy olyan egyedi audió lejátszó létrehozására vállalkozunk, amely bármilyen szöveget és bármilyen létrehozott kártyát bármilyen sorrendben hangosít, váltakozva idegen szavak és azok fordítása között. Ennek eredményeként egy idegen nyelvet hasonlóan lehet tanulmányozni a zene hallgatásához bárhol és bármikor. Mostantól ez az eszköz a 40-50 idegen nyelv meghallgatásával valósul meg, attól függően, hogy milyen eszközt és platformot használ. Úgy gondolom, hogy egy idő után játékosunk együttműködik a bolygó összes ismert nyelvével.

Fontos lehet a szavak memorizálása is, például betűrendben, fordított betűrendben, véletlenszerűen, témákban stb.

A 67 idegen nyelv bármilyen kombinációját eszközünkkel tanulmányozhatjuk. Minden flash kártyád fel van töltve egy felhőszerveren, így megváltoztathatja az eszközöket, csak emlékeznie kell az e-mailre és jelszóra.

A közeljövőben szándékunkban áll egy olyan szoftvert fejleszteni, amely az anyanyelvi beszélők és a videokonferencia funkciók keresésére szolgál, amellyel új nyelvkártyákat hozhat létre a beszélgetés vagy lecke alatt.

Ráadásul flash kártyánk segítségével a szavak vagy mondatok helyes kiejtését gyakorolhatjuk. Ehhez olyan beszédfelismerési eszközöket alkalmazunk és fejlesztünk, amelyek meghallgatják a kiejtését és megmutatják a hibáikat.

A Leitner rendszerének használata.

A Leitner rendszer egy széles körben használt módszer a flash kártyák hatékony használatára, amelyet Sebastian Leitner német tudós újságíró javasolt az 1970-es években.

Ez egy egyszerű végrehajtása a megkülönböztetett ismétlés elvének, ahol a kártyákat egyre növekvő időközönként átvizsgálják.

Ebben a módban a flash kártyákat csoportokba rendezzük, mennyire jól ismeri a tanulót a Leitner tanulási mezőjében. A tanulók megpróbálják felidézni a flash kártyán írt megoldást. Ha sikerül, elküldi a kártyát a következő csoportba. Ha nem sikerül, visszaadják az első csoportba. Minden egyes következő csoport hosszabb időt vesz igénybe, mielőtt a tanulóknak újra meg kell tekinteniük a kártyákat. Ez a módszer mind az idegen nyelv szavakának megtanulására, mind egyéb információk memorizálására használható.

A Leitner rendszert alkalmazhatjuk alkalmazásunkkal. A flash kártyák több csoportban is mozgathatók. Például betölti a képzési anyagot egy alkalmazásba, vagy egyszerűen kiválaszthat egy kész szótárt, majd a kártyákon áthelyezve áthelyezheti őket a "tanulmányozott" adatbázisba, hagyja őket a fedélzetre, ha nem tud azonnal emlékezzen rájuk, vagy vigye át a legnehezebb szavakat az aktív adatbázisba. Ezután először tanulmányozza az aktív adatbázisot, majd kiválasztja, és időről időre átmásolja a tanult anyagot a vizsgált adatbázisban.

Az agyunk nem érti, miért kell sok új szót megemlíteni, és folyamatosan megpróbálja megszabadulni a felesleges információktól. Ennek a problémának a leküzdéséhez szó szerint az agyra kell kényszerítenünk. Képzeljük csak el, hogy emlékezünk ezer új szóra, meg kell teremteni néhány százezer vagy akár több millió új idegi kapcsolatot a fejedben! Ennek eredményeképpen minden bizonnyal okosabb leszünk.

E célok elérése érdekében olyan egyedi szoftvereket fejlesztünk ki, amelyek összehasonlíthatók a szövőszékkel az új agyi idegsejtek kialakításában - csak választania kell a megfelelő anyagot, és törekednie kell a legjobb eredmény elérésére.