swe

Språkkort för att lära sig ett främmande språk

Andrew Kuzmin / 25 Jun

Språkkort för att lära sig ett främmande språk är den enklaste och vanligaste metoden för självstudier. En sida har ett svårt ord, och den andra sidan har sin mening eller översättning.

Efter att ha tagit upp ett kort kort börjar du titta på korten och gradvis sätta bort vad du redan har lärt dig, tills du har lärt dig hela däcken.

Efter att ha lagrat omkring 10 000 nya ord och använt dem i språkutövning kan jag skriva en historia om min process, som jag hoppas kan hjälpa dig att korsa samma väg med maximal effektivitet, på kortare tid och med färre fel.

Först satte jag mig själv i mål att lära de 500 mest använda orden på engelska och hittade statistiken över de mest använda orden, sammanställd på grundval av forskning.

Efter att ha sammanställt en lista över dessa ord började jag skapa papperssprogskort, dela dem i däck och lära mig dem.

När målet uppnåddes insåg jag att för en anständig kunskap om engelska behöver du veta minst 5000 olika ord.

Den uppenbara möjligheten att använda flera tusen papperskort drev mig för att utveckla en bekväm mobilapplikation för detta ändamål.

Det var nödvändigt att bestämma nyckelfunktionerna för att uppnå maximalt resultat. Därför, innan jag började utveckla ansökan, sammanställde jag en komplett lista över funktioner och de nödvändiga verktygen:

 1. Möjlighet att skapa och lagra ett obegränsat antal kort
 2. Arkivera för att lagra och analysera volymen av det lärda materialet
 3. Möjlighet att ladda ner data från textdokument med funktionen att automatiskt skapa kort för att skapa ditt eget pedagogiskt material
 4. Automatisk voicing av alla kort i önskad ordning, med justerbar repetitionshastighet och funktioner för att använda ljudspelaren för att lyssna på det studerade materialet när som helst
 5. Skapande av tematiska databaser om olika aspekter av livet
 6. Skapa språkflickor med bilder för att skapa associationer med bilder
 7. Användning utan internet och i flygplansläge
 8. Cloud storage för alla svårt att komma ihåg ord
 9. Enkel användning
 10. Anpassningsbara dagliga övningar för att memorera ord
 11. Meddelanden om schemalagda övningar
 12. Konfigurerbar ord sorteringsordning
 13. Överföring av kort till databaser
 14. Möjlighet att lära sig några främmande språk och flera språk samtidigt

Efter att ha bestämt målen började jag aktivt skapa en ny produkt.

Med lite erfarenhet av att utveckla applikationer för Android-operativsystemet började jag arbeta med den första versionen av LingoCard för min smartphone och om ett par månader var den första mobilapplikationen med språkkort och en databas (ett kort kort) klar. För att utveckla mer komplexa verktyg började jag diskutera implementeringsmöjligheter med professionella utvecklare som jag visste. Killarna gillade min idé, och som ett resultat började entusiaster gå med i projektet. Efter att ha implementerat våra idéer bestämde vi oss för att inte stoppa och utveckla flera fler unika verktyg för två operativsystem: Android och iOS. Vi har värd vår app på Google Play och Apple Store gratis.

Språkkort

I flera månader började tiotusentals människor runt om i världen använda våra appar utan några avgifter, vi fick många tackbrev, tecken på misstag-bokstäver och förslag på hur man kan förbättra produkten, som vi är tacksam. Som ett resultat har vi ett stort antal uppgifter och nya idéer.

När du fördjupar sig i språkmiljön kommer förståelsen av behovet av förmåga att snabbt formulera meningar förståelse. Det är förståelsen för meningar och grundläggande fraser som gör ditt tal acceptabelt för konversation och snabb översättning. Därför bestämdes det att kompilera kort med meningar, fraser och idiom. Nu, i våra applikationer hittar du hundratusentals språkkort med en massa ord och olika meningar.

Alla språkkort i våra applikationer har ingen gräns för att lägga till text, så det är möjligt att skapa flashcards med dina favoritlåttexter eller stycken från dina favoritböcker. När du har lagt till mycket text kan du bläddra upp eller ner och lyssna på talesyntesen.

Flash-kort är tillgängliga för träning i två lägen:

 1. Listan med kortläge, där du kan se alla korten samtidigt och bläddra i databasen upp / ner. Varje kort kan vändas direkt från listan genom att trycka på bläddringsknappen.
 2. Öppna kortläge. Här kan du öppna kortet i fullvyn med ett stort textinnehåll och svepa alla kort till vänster / höger. I det här läget är det också möjligt att redigera kort, skicka dem till en aktiv och studerad databas. Det är också möjligt att bifoga bilder och foton till flashkortet för att skapa associativa "visuella bilder". Varje kort rullas över till andra sidan genom att helt enkelt trycka på var som helst i textfältet.

I programmenyn kan du hitta många inställningar för olika träningslägen.

När vi arbetade på problemet med brist på tid för studier, bestämde vi oss för att skapa en unik ljudspelare som kommer att rösta vilken text som helst och alla skapade kort i vilken ordning som helst, som växlar mellan främmande ord och deras översättning. Som ett resultat kan ett främmande språk studeras på samma sätt som att lyssna på musik var som helst och när som helst. Nu implementeras detta verktyg med möjlighet att lyssna på cirka 40-50 främmande språk, beroende på vilken enhet och plattform som används. Jag tror att efter en stund kommer vår spelare att arbeta med alla kända språk på planeten.

Det kan också vara viktigt att memorera ord, till exempel i alfabetisk ordning, i omvänd alfabetisk ordning, slumpmässigt, i ämnen etc.

Du kan studera vilken kombination av 67 främmande språk som helst med våra verktyg. Alla dina flashcards lagras på en molnserver, så du kan ändra enheter, du behöver bara komma ihåg ditt e-postadress och lösenord.

I den närmaste framtiden planerar vi att utveckla ett verktyg för att söka efter modersmål och en videokonferensfunktion, där du kan skapa nya språkkort i hela konversationen eller lektionen.

Dessutom kan vi med hjälp av våra flashcards träna rätt uttal av ord eller meningar. För att göra detta genomför vi och utvecklar verktyg med taligenkänning som lyssnar på ditt uttal och visar dina misstag.

Användning av Leitner system.

Leitner-systemet är en allmänt använd metod för att effektivt använda flashkort som föreslagits av den tyska vetenskapsjournalist Sebastian Leitner på 1970-talet.

Det är en enkel implementering av principen om avståndsrepetition, där kort ses över med allt större intervaller.

I den här metoden sorteras flashkort i grupper enligt hur väl eleven känner till var och en i Leitners inlärningsfält. Eleverna försöker återkalla lösningen som skrivits på ett flashcard. Om de lyckas skickar de kortet till nästa grupp. Om de misslyckas skickar de tillbaka till den första gruppen. Varje efterföljande grupp har en längre tid innan eleven måste återvända till korten. Denna metod kan användas både för att lära sig ett främmande språk och för att memorera annan information.

Du kommer att kunna använda Leitner-systemet med vår ansökan. Flash-kort kan flyttas i flera grupper. Till exempel laddar du utbildningsmaterialet i en applikation eller väljer helt enkelt en färdig ordlista, då du flyttar genom korten kan du flytta dem till den "studerade" databasen, lämna dem i däcket om du inte kan omedelbart kom ihåg dem eller överför de svåraste orden till den aktiva databasen. Då studerar du först den aktiva databasen, sedan vald och från tid till annan, revidera det lärda materialet i den studerade databasen.

Vår hjärna förstår inte varför den behöver komma ihåg ett stort antal nya ord och ständigt försöker bli av med onödig information. För att övervinna detta problem måste vi bokstavligen tvinga hjärnan att göra det. Tänk dig att för att komma ihåg tusen nya ord måste du skapa flera hundra tusen eller till och med miljontals nya neurala anslutningar i ditt huvud! Som ett resultat blir vi verkligen smartare.

För att uppnå dessa mål utvecklar vi vår unika programvara som kan jämföras med en väv för att skapa nya neurala anslutningar i hjärnan - du behöver bara välja rätt material och försöka uppnå bästa möjliga resultat.