fin

Kielikortit vieraan kielen oppimiseen. Paras tapa kirjoittaa sanoja

Andrew Kuzmin / 02 Jun

Kielikortit vieraan kielen oppimiseen ovat yksinkertaisin ja tavallisin itsetestaus. Toisella puolella on vaikea sana, toisella puolella on sen merkitys tai käännös.

Kun olet laatinut korttikortin, aloitat katsomalla kortteja, vähitellen sivuuttamalla mitä olet jo oppinut, kunnes olet oppinut koko kannen.

Kun olen lukenut noin 10 000 uutta sanaa ja käytän niitä kielikäytännössä, voin kirjoittaa tarinan prosessistani. Toivon, että voin auttaa sinua kulkemaan samalla polulla mahdollisimman tehokkaasti lyhyemmässä ajassa ja vähemmän virheitä.

Ensinnäkin asetin itselleni tavoite oppia 500: n eniten käytetystä sanasta englanniksi ja löysin tutkimustulosten mukaan koottujen käytettyjen sanojen tilastot.

Kun olen laatinut luettelon näistä sanoista, aloin luoda paperikielisiä kortteja, jakaa ne kannelle ja oppia niitä.

Kun tavoite saavutettiin, tajusin, että englannin kielen taitoa varten sinun on tiedettävä vähintään 5000 erilaista sanaa.

Ilmeinen mahdottomuus käyttää useita tuhansia paperikortteja vaati minua kehittämään kätevän mobiilisovelluksen tähän tarkoitukseen.

Tärkeimmät toiminnot oli määriteltävä maksimaalisen tuloksen saavuttamiseksi. Siksi ennen sovelluksen kehittämisen aloittamista koottiin täydellinen luettelo toiminnoista ja vaadituista työkaluista:

 1. Kyky luoda ja tallentaa rajoittamattoman määrän kortteja
 2. Arkisto tallennetun aineiston sisällön tallentamiseen ja analysointiin
 3. Mahdollisuus ladata tietoja tekstitiedostoista korttien automaattisen luomisen funktiona oman oppimateriaalin tekemiseksi
 4. Kaikkien korttien automaattinen äänitys halutussa järjestyksessä, säädettävä toistoaika ja äänentoistolaitteen toiminnot kuuntelemaan tutkittua materiaalia milloin tahansa
 5. Aihekohtaisten tietokantojen luominen elämän eri osa-alueista
 6. Luodaan kielten flash-kortteja kuvien avulla, jotta luodaan liittoja, joissa on kuvia
 7. Toiminta ilman internetiä ja lentokoneen tilassa
 8. Pilvivarasto kaikkiin vaikeasti muistiin tallennettuihin sanoihin
 9. Helppokäyttöisyys
 10. Muokattavat päivittäiset harjoitukset sanojen tallentamiseen
 11. ilmoitukset aikataulun mukaisista harjoituksista
 12. Määritettävissä oleva sanan lajittelujärjestys
 13. Karttojen siirtäminen tietokantoihin
 14. Kyky oppia vieraita kieliä ja useita kieliä samanaikaisesti

Tavoitteiden päätyttyä aloin aktiivisesti luoda uuden tuotteen.

Minulla on vähän kokemusta sovellusten kehittämisestä Android-käyttöjärjestelmälle, aloin työskennellä älypuhelimeni LingoCard-version ensimmäisellä versiolla ja muutaman kuukauden kuluttua ensimmäinen mobiilisovellus, jossa oli kielikortteja ja yksi tietokanta (yksi korttipaketti), oli valmis. Kehitettäessä monimutkaisempia työkaluja aloin keskustella toteutusvaihtoehdoista sellaisten ammattimaisten kehittäjien kanssa, jotka tiesin. Kaverit piti ajatuksestani, ja tuloksena harrastajat alkoivat liittyä projektiin. Ideoidemme toteuttamisen jälkeen päätimme lopettaa ja kehittää useita ainutlaatuisia työkaluja kahdelle käyttöjärjestelmälle: Android ja iOS. Olemme isännöineet sovellustasi Google Playssa ja Applen myymälässä ilmaiseksi.

kielikortit

Useiden kuukausien ajan kymmeniä tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa alkoi käyttää sovelluksiamme ilman maksuja, saimme monia kiitosviestejä, virheitä koskevia huomautuksia ja ehdotuksia siitä, miten parannetaan tuotetta, josta me olemme kiitollinen. Tämän seurauksena meillä on paljon tehtäviä ja uusia ideoita.

Kun sukelet kielelliseen ympäristöön, tulee ymmärrys siitä, että on kyky nopeasti laatia lauseita. Se on lauseiden ja peruslausekkeiden ymmärtäminen, joka tekee puheestasi hyväksyttävän keskustelun ja nopean käännöksen kannalta. Siksi päätettiin koota kortit lauseilla, lauseilla ja kielillä. Nyt sovelluksissamme on satoja tuhansia kielikortteja, joissa on useita sanoja ja erilaisia ​​lauseita.

Kaikilla kielikorteillamme ei ole mitään rajoituksia tekstin lisäämiseen, joten on mahdollista luoda flash-kortteja suosikkikappaleidenne tai kappaleidesi suosikkikirjoillesi. Kun olet lisännyt paljon tekstiä, voit vierittää ylös tai alas ja kuunnella puhesyntetisaattorilla.

Flashcards ovat käytettävissä koulutuksessa kahdessa tilassa:

 1. Luettelo korttimoodista, jossa voit nähdä kaikki kortit kerralla ja vierittää tietokantaa ylös / alas. Jokainen kortti voidaan kääntää suoraan luettelosta napauttamalla kääntöpainiketta.
 2. Avaa korttitila. Tällöin voit avata kortin kokonaan suurella tekstisisältöllä ja pyyhkäistä kaikki kortit vasemmalle / oikealle. Tässä tilassa on myös mahdollista muokata kortteja, lähettää ne aktiiviseen ja tutkittuun tietokantaan. Voit myös liittää kuvia ja valokuvia flash-korttiin luomaan assosiatiivisia "visuaalisia kuvia". Jokainen kortti kääritään toiselle puolelle napauttamalla mitä tahansa tekstikenttää.

Sovellusvalikossa voit löytää monia asetuksia eri koulutusmuodoille.

Työskennellessämme opiskeluun liittyvän puutteellisen ongelman päätimme luoda ainutlaatuisen soittimen, joka äänittää minkä tahansa tekstin ja minkä tahansa luotujen korttien missä tahansa järjestyksessä, vuorotellen vieraiden sanojen ja niiden käännösten välillä. Tämän seurauksena vierasta kieltä voidaan tutkia samalla tavalla kuin kuunnella musiikkia missä ja milloin tahansa. Nyt tämä työkalu on toteutettu kuuntelemalla noin 40-50 vierasta kieltä riippuen käytetystä laitteesta ja alustasta. Uskon, että jonkin ajan kuluttua pelaajamme työskentelee planeettamme kaikkien tunnettujen kielten kanssa.

Voi myös olla tärkeää muistaa sanoja esimerkiksi aakkosjärjestyksessä, käänteisessä aakkosjärjestyksessä, satunnaisesti, aiheina jne.

Voit tutkia minkä tahansa 67 vieraan kielen yhdistelmää työkaluissamme. Kaikki flash-korttisi tallennetaan pilvipalvelimeen, joten voit vaihtaa laitteita. Sinun tarvitsee vain muistaa sähköposti ja salasana.

Lähitulevaisuudessa aiomme kehittää työkalu äidinkielenään puhuvien ja videokonferointitoimintojen etsimiseen, jonka avulla voit luoda uusia kielikortteja keskustelun tai oppitunnin aikana.

Lisäksi flash-korttien avulla voit harjoitella sanojen tai lauseiden oikeaa ääntämistä. Tätä varten toteutamme ja kehitämme puheentunnistustyökaluja, jotka kuuntelevat ääntämme ja näyttävät virheenne.

Leitnerin järjestelmän käyttö.

Leitner-järjestelmä on yleisesti käytetty menetelmä tehokkaiden flash-korttien käyttämiseksi, jota Saksan tiedeasiantuntija Sebastian Leitner ehdotti 1970-luvulla.

Se on yksinkertainen toteutus periaatteessa välimatkan toistamiseen, jossa kortteja tarkastellaan kasvavilla aikaväleillä.

Tässä menetelmässä flash-kortit lajitellaan ryhmiin sen mukaan, kuinka hyvin oppija tuntee jokaisen Leitnerin oppimisruudussa. Oppijat yrittävät muistuttaa flashcardilla kirjoitettua ratkaisua. Jos he onnistuvat, he lähettävät kortin seuraavalle ryhmälle. Jos he epäonnistuvat, he lähettävät sen takaisin ensimmäiselle ryhmälle. Jokaisella seuraajaryhmällä on pidempi aika, ennen kuin oppilas joutuu käymään kortteja. Tätä menetelmää voidaan käyttää sekä vieraan kielen sanojen oppimiseen että muiden tietojen tallentamiseen.

Voit käyttää Leitner-järjestelmää hakemuksessamme. Flash-kortteja voi siirtää useissa ryhmissä. Voit esimerkiksi ladata harjoitusmateriaalin sovellukseen tai valita valmiin sanakirjan, kun siirrät kortteja, voit siirtää ne "tutkittuun" tietokantaan, jättää ne kannelle, jos et voi heti muistaa ne tai siirtää vaikeimmat sanat aktiiviseen tietokantaan. Sitten ensin tutkitaan aktiivinen tietokanta, jonka jälkeen valitaan ja ajoittain tarkennetaan oppimateriaalia tutkituissa tietokannoissa.

Aivot eivät ymmärrä, miksi se tarvitsee muistaa paljon uusia sanoja ja yrittää jatkuvasti päästä eroon tarpeettomasta tiedosta. Tämän ongelman ratkaisemiseksi meidän on kirjaimellisesti pakko aivot tehdä se. Kuvittele, että muistaaksenne tuhannen uuden sanan sinun täytyy luoda useita satoja tuhansia tai jopa miljoonia uusia hermosoluja! Tuloksena olemme varmasti älykkäämpiä.

Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi kehitämme ainutlaatuista ohjelmistoamme, jota voidaan verrata kehoon uusien aivojen hermosolujen muodostamisessa - sinun tarvitsee vain valita oikea materiaali ja panostaa parhaan tuloksen saavuttamiseen.