gre

Γλώσσες για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας

Andrew Kuzmin / 07 Jun

Οι κάρτες γλώσσας για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι η απλούστερη και συνηθέστερη μέθοδος αυτοδιδασκαλίας. Η μία πλευρά έχει μια δύσκολη λέξη και η άλλη πλευρά έχει το νόημα ή τη μετάφραση της.

Αφού καταρτίσετε ένα κατάστρωμα καρτών, αρχίζετε να κοιτάτε τις κάρτες, σταδιακά παραμένοντας ό, τι έχετε ήδη μάθει, μέχρι να μάθετε ολόκληρη την τράπουλα.

Μετά από να απομνημονεύσω περίπου 10.000 νέες λέξεις και να τις χρησιμοποιήσω στην πρακτική των γλωσσών, μπορώ να γράψω μια ιστορία της διαδικασίας μου, η οποία ελπίζω ότι μπορεί να σας βοηθήσει να διασχίσετε το ίδιο μονοπάτι με μέγιστη απόδοση, σε μικρότερο χρόνο και με λιγότερα λάθη.

Πρώτον, έθεσα τον εαυτό μου τον στόχο να μάθω τις 500 πιο χρησιμοποιούμενες λέξεις στα αγγλικά και βρήκα τα στατιστικά στοιχεία των πιο χρησιμοποιούμενων λέξεων, που καταρτίστηκαν με βάση την έρευνα.

Έχοντας καταρτίσει μια λίστα με αυτές τις λέξεις, άρχισα να δημιουργώ κάρτες γλώσσας σε χαρτί, να τις χωρίζω σε καταστρώματα και να τις μαθαίνω.

Όταν επιτεύχθηκε ο στόχος, συνειδητοποίησα ότι για μια αξιοπρεπή γνώση της αγγλικής γλώσσας, πρέπει να γνωρίζετε τουλάχιστον 5.000 διαφορετικές λέξεις.

Η προφανής αδυναμία χρήσης αρκετών χιλιάδων χαρτιών χαρτιού με ώθησε να αναπτύξω μια βολική εφαρμογή για κινητά για το σκοπό αυτό.

Ήταν απαραίτητο να καθοριστούν οι βασικές λειτουργίες για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα. Επομένως, πριν ξεκινήσω την ανάπτυξη της εφαρμογής, συνέταξα έναν πλήρη κατάλογο λειτουργιών και τα απαιτούμενα εργαλεία:

 1. Ικανότητα δημιουργίας και αποθήκευσης απεριόριστου αριθμού καρτών
 2. Αρχείο για την αποθήκευση και ανάλυση της έντασης του μαθημένου υλικού
 3. Ικανότητα λήψης οποιωνδήποτε δεδομένων από έγγραφα κειμένου με τη λειτουργία της αυτόματης δημιουργίας καρτών για να δημιουργήσετε το δικό σας εκπαιδευτικό υλικό
 4. Αυτόματη εκτύπωση όλων των καρτών με την επιθυμητή σειρά, με ρυθμιζόμενο ρυθμό επανάληψης και λειτουργίες χρήσης του προγράμματος αναπαραγωγής ήχου για την ακρόαση του υλικού που έχει μελετηθεί ανά πάσα στιγμή
 5. Δημιουργία θεματικών βάσεων δεδομένων για διάφορες πτυχές της ζωής
 6. Δημιουργία κάρτας flash με εικόνες για δημιουργία επαφών με οπτικά
 7. Λειτουργία χωρίς το Διαδίκτυο και τη λειτουργία του αεροπλάνου
 8. Αποθήκευση σύννεφων για όλες τις λέξεις που είναι δύσκολο να θυμηθούμε
 9. Απλότητα χρήσης
 10. Προσαρμόσιμες καθημερινές ασκήσεις για την απομνημόνευση λέξεων
 11. Ειδοποιήσεις προγραμματισμένων ασκήσεων
 12. Ρυθμιζόμενη σειρά ταξινόμησης λέξεων
 13. Μεταφορά καρτών σε βάσεις δεδομένων
 14. Ικανότητα να μάθουν ξένες γλώσσες και πολλές γλώσσες ταυτόχρονα

Έχοντας καθορίσει τους στόχους, άρχισα να δημιουργώ ενεργά ένα νέο προϊόν.

Έχοντας ελάχιστη εμπειρία στην ανάπτυξη εφαρμογών για το λειτουργικό σύστημα Android, άρχισα να δουλεύω την πρώτη έκδοση του LingoCard για το smartphone μου και μέσα σε λίγους μήνες ήταν έτοιμη η πρώτη εφαρμογή για κινητά με κάρτες γλώσσας και μία βάση δεδομένων (μία τράπουλα). Για να αναπτύξω πιο πολύπλοκα εργαλεία, άρχισα να συζητώ επιλογές υλοποίησης με επαγγελματίες προγραμματιστές που ήξερα. Οι τύποι μου άρεσαν την ιδέα μου και ως εκ τούτου οι λάτρεις άρχισαν να εντάσσονται στο έργο. Μετά την εφαρμογή των ιδεών μας, αποφασίσαμε να μην σταματήσουμε και να αναπτύξουμε αρκετά μοναδικά εργαλεία για δύο λειτουργικά συστήματα: Android και iOS. Έχουμε φιλοξενήσει δωρεάν την εφαρμογή μας στο Google Play και το Apple Store.

γλωσσικές κάρτες

Για αρκετούς μήνες, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο άρχισαν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές μας χωρίς χρεώσεις, λάβαμε πολλές ευχαριστίες, επιστολές, λάθη, επιστολές και προτάσεις για τη βελτίωση του προϊόντος, για το οποίο είμαστε ευγνώμων. Ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα μεγάλο αριθμό καθηκόντων και νέων ιδεών.

Καθώς βυθίζεστε στο γλωσσικό περιβάλλον, έρχεται η κατανόηση της ανάγκης για τη δυνατότητα σύνταξης προτάσεων. Είναι η κατανόηση προτάσεων και βασικών φράσεων που καθιστούν την ομιλία σας αποδεκτή για συνομιλία και γρήγορη μετάφραση. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η κατάρτιση καρτών με προτάσεις, φράσεις και ιδιώματα. Τώρα, στις εφαρμογές μας μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες χιλιάδες γλωσσικές κάρτες με πολλές λέξεις και διάφορες προτάσεις.

Όλες οι κάρτες γλώσσας στις εφαρμογές μας δεν έχουν κανένα όριο για την προσθήκη κειμένου, οπότε είναι δυνατό να δημιουργήσετε flashcards με τους αγαπημένους σας στίχους ή παραγράφους από τα αγαπημένα σας βιβλία. Μετά την προσθήκη πολλών κειμένων, μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα επάνω ή προς τα κάτω και να ακούσετε με τη συσκευή σύνθεσης ομιλίας.

Τα Flashcards είναι διαθέσιμα για εκπαίδευση σε δύο λειτουργίες:

 1. Η λίστα με τις κάρτες, όπου μπορείτε να δείτε όλες τις κάρτες ταυτόχρονα και να κάνετε κύλιση της βάσης δεδομένων πάνω / κάτω. Κάθε κάρτα μπορεί να αναπηδήσει απευθείας από τη λίστα πατώντας το κουμπί αναστροφής.
 2. Λειτουργία ανοιχτής κάρτας. Εδώ μπορείτε να ανοίξετε την κάρτα σε πλήρη προβολή με ένα μεγάλο περιεχόμενο κειμένου και σύρετε όλες τις κάρτες προς τα αριστερά / δεξιά. Σε αυτή τη λειτουργία, είναι επίσης δυνατή η επεξεργασία των καρτών, η αποστολή τους σε μια ενεργή και μελετημένη βάση δεδομένων. Είναι επίσης δυνατή η προσάρτηση εικόνων και φωτογραφιών στην κάρτα flash για τη δημιουργία συγκροτημένων "οπτικών εικόνων". Κάθε κάρτα μεταφέρεται στην άλλη πλευρά απλά πατώντας οπουδήποτε στο πεδίο κειμένου.

Στο μενού εφαρμογής, μπορείτε να βρείτε πολλές ρυθμίσεις για διαφορετικές λειτουργίες κατάρτισης.

Εξετάζοντας το πρόβλημα της έλλειψης χρόνου για σπουδές, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου που θα εκφράζει οποιοδήποτε κείμενο και τυχόν δημιουργημένες κάρτες σε οποιαδήποτε σειρά, εναλλασσόμενο μεταξύ ξένων λέξεων και μετάφρασής τους. Ως αποτέλεσμα, μια ξένη γλώσσα μπορεί να μελετηθεί παρομοίως με την ακρόαση μουσικής οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Τώρα αυτό το εργαλείο υλοποιείται με τη δυνατότητα να ακούτε περίπου 40-50 ξένες γλώσσες, ανάλογα με τη συσκευή και την πλατφόρμα που χρησιμοποιείται. Πιστεύω ότι μετά από λίγο ο παίκτης μας θα συνεργαστεί με όλες τις γνωστές γλώσσες του πλανήτη.

Μπορεί επίσης να είναι σημαντικό να απομνημονεύσετε λέξεις, για παράδειγμα, με αλφαβητική σειρά, με αντίστροφη αλφαβητική σειρά, τυχαία, σε θέματα κλπ.

Μπορείτε να μελετήσετε οποιονδήποτε συνδυασμό 67 ξένων γλωσσών με τα εργαλεία μας. Όλες οι κάρτες flash αποθηκεύονται σε ένα διακομιστή σύννεφο, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε συσκευές, απλά πρέπει να θυμάστε το email και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Στο εγγύς μέλλον, σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε ένα εργαλείο αναζήτησης εγγενών ομιλητών και μια συνδιάσκεψη βίντεο, με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε νέες γλωσσικές κάρτες σε όλη τη συνομιλία ή το μάθημα.

Επιπλέον, με τη βοήθεια των καρτών μας flashcards μπορείτε να εξασκήσετε τη σωστή προφορά λέξεων ή φράσεων. Για να γίνει αυτό, υλοποιούμε και αναπτύσσουμε εργαλεία με αναγνώριση ομιλίας που θα ακούσουν την προφορά σας και θα δείξουν τα λάθη σας.

Χρήση του συστήματος Leitner.

Το σύστημα Leitner είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδος για την αποτελεσματική χρήση flashcards που προτάθηκε από το γερμανικό επιστημονικό δημοσιογράφο Sebastian Leitner στη δεκαετία του 1970.

Πρόκειται για μια απλή εφαρμογή της αρχής της επανάληψης σε απόσταση, όπου οι κάρτες εξετάζονται σε αυξανόμενα διαστήματα.

Σε αυτή τη μέθοδο τα flashcards ταξινομούνται σε ομάδες ανάλογα με το πόσο καλά ο μαθητής γνωρίζει το καθένα στο κουτί μάθησης του Leitner. Οι εκπαιδευόμενοι προσπαθούν να ανακαλέσουν την λύση που γράφεται σε μια κάρτα flash. Εάν επιτύχουν, στέλνουν την κάρτα στην επόμενη ομάδα. Εάν αποτύχουν, το στέλνουν πίσω στην πρώτη ομάδα. Κάθε επιτυχημένη ομάδα έχει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προτού ο εκπαιδευόμενος υποχρεωθεί να επανεξετάσει τις κάρτες. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την εκμάθηση των λέξεων μιας ξένης γλώσσας όσο και για την απομνημόνευση άλλων πληροφοριών.

Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα Leitner με την εφαρμογή μας. Οι κάρτες Flash μπορούν να μετακινηθούν σε πολλές ομάδες. Για παράδειγμα, φορτώνετε το εκπαιδευτικό υλικό σε μια εφαρμογή ή απλά επιλέγετε ένα έτοιμο λεξικό, στη συνέχεια, καθώς μετακινείτε τις κάρτες, μπορείτε να τις μετακινήσετε στη «μελετημένη» βάση δεδομένων, να τις αφήσετε στο κατάστρωμα εάν δεν μπορείτε αμέσως να τα θυμάστε ή να μεταφέρετε τις πιο δύσκολες λέξεις στην ενεργή βάση δεδομένων. Κατόπιν μελετάτε πρώτα την ενεργή βάση δεδομένων, επιλέγετε και στη συνέχεια επιλέγετε και επανεξετάζετε το μαθημένο υλικό στη μελετημένη βάση δεδομένων.

Ο εγκέφαλός μας δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να θυμάται ένα μεγάλο αριθμό νέων λέξεων και προσπαθεί συνεχώς να απαλλαγεί από περιττές πληροφορίες. Για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, πρέπει να ασκήσουμε κυριολεκτικά τον εγκέφαλο για να το κάνουμε. Φανταστείτε ότι για να θυμάστε χιλιάδες νέες λέξεις, πρέπει να δημιουργήσετε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια νέες νευρικές συνδέσεις στο κεφάλι σας! Ως αποτέλεσμα, σίγουρα γίνονται πιο έξυπνοι.

Για να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους, αναπτύσσουμε το μοναδικό λογισμικό μας που μπορεί να συγκριθεί με ένα αργαλειό για τη δημιουργία νέων νευρικών συνδέσεων στον εγκέφαλο - απλά πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο υλικό και να προσπαθήσετε να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.