rum

Cardurile de limbă pentru învățarea unei limbi străine

Andrew Kuzmin / 22 Jun

Cardurile de limbă pentru învățarea unei limbi străine sunt cea mai simplă și cea mai comună metodă de auto-studiu. O parte are un cuvânt greu, iar cealaltă are semnificația sau traducerea.

După ce ați făcut un pachet de cărți, începeți să vă uitați la cărți, treptat oprindu-vă ceea ce ați învățat deja, până când ați învățat întreaga punte.

După ce am memorat aproximativ 10.000 de cuvinte noi și le-am folosit în practica lingvistică, pot scrie o poveste despre procesul meu, care sper că te pot ajuta să traversezi aceeași cale cu o eficiență maximă, într-un timp mai scurt și cu mai puține erori.

În primul rând, mi-am stabilit scopul de a învăța cele mai utilizate 500 de cuvinte în limba engleză și a găsit statisticile cuvintelor cele mai utilizate, compilate pe baza cercetărilor.

După ce am compilat o listă cu aceste cuvinte, am început să creez cărți de hârtie, să le împart în punți și să le învăț.

Când obiectivul a fost atins, mi-am dat seama că, pentru o cunoaștere decentă a limbii engleze, trebuie să cunoașteți cel puțin 5.000 de cuvinte diferite.

Imposibilitatea evidentă de a utiliza mai multe mii de cartele de hârtie ma împins să dezvolte o aplicație mobilă convenabilă în acest scop.

A fost necesar să se determine funcțiile cheie pentru a obține rezultatul maxim. Prin urmare, înainte de a începe dezvoltarea aplicației, am compilat o listă completă a funcțiilor și a instrumentelor necesare:

 1. Abilitatea de a crea și de a stoca un număr nelimitat de carduri
 2. Arhiva pentru stocarea și analiza volumului materialului învățat
 3. Posibilitatea de a descărca orice date din documentele text cu funcția de creare automată a cardurilor pentru a vă crea propriul material educațional
 4. Exprimarea automată a tuturor cardurilor în ordinea dorită, cu rată de repetare reglabilă și funcții de utilizare a playerului audio pentru a asculta materialele studiate în orice moment
 5. Crearea bazelor de date tematice privind diferite aspecte ale vieții
 6. Crearea de cartonașe de limbă cu imagini pentru a crea asociații cu imagini vizuale
 7. Operarea fără internet și în modul avion
 8. Stocare în cloud pentru toate cuvintele greu de reținut
 9. Simplitatea utilizării
 10. Exerciții zilnice personalizabile pentru memorarea cuvintelor
 11. Notificări ale exercițiilor programate
 12. Ordinea de sortare configurabilă a cuvintelor
 13. Transferarea cardurilor în baze de date
 14. Abilitatea de a învăța simultan limbi străine și mai multe limbi străine

După ce am stabilit obiectivele, am început să creez în mod activ un produs nou.

Având puțină experiență în dezvoltarea aplicațiilor pentru sistemul de operare Android, am început să lucrez la prima versiune de LingoCard pentru smartphone-ul meu și în câteva luni a fost pregătită prima aplicație mobilă cu carduri de limbă și o bază de date (un pachet de cărți). Pentru a dezvolta instrumente mai complexe, am început să discut despre opțiunile de implementare cu dezvoltatorii profesioniști pe care i-am cunoscut. Băieții mi-au plăcut ideea mea și, ca urmare, entuziaștii au început să se alăture proiectului. După implementarea ideilor noastre, am decis să nu oprim și să dezvoltăm mai multe instrumente unice pentru două sisteme de operare: Android și iOS. Am găzduit gratuit aplicația noastră pe Google Play și în magazinul Apple.

Cardurile de limbă

Timp de câteva luni, zeci de mii de oameni din întreaga lume au început să folosească aplicațiile noastre fără taxe, am primit multe scrisori de mulțumire, indicații de greșeli, scrisori și sugestii privind îmbunătățirea produsului pentru care suntem recunoscător. Ca rezultat, avem un mare număr de sarcini și idei noi.

Pe măsură ce vă scufundați în mediul lingvistic, vine vorba de înțelegerea nevoii de abilitate de a formula rapid fraze. Înțelegerea frazei și frazei de bază face ca vorbirea dvs. să fie acceptabilă pentru conversație și traducere rapidă. Prin urmare, sa decis compilarea cărților cu fraze, fraze și idiomuri. Acum, în aplicațiile noastre găsiți sute de mii de carduri de limbă cu o grămadă de cuvinte și diverse propoziții.

Toate cardurile de limbă din aplicațiile noastre nu au nicio limită pentru adăugarea de text, astfel încât este posibil să creați cartonașe cu versurile preferate ale melodiilor sau paragrafele din cărțile preferate. După ce ați adăugat o mulțime de text, puteți derula în sus sau în jos și puteți asculta cu sintetizatorul de vorbire.

Flashcards sunt disponibile pentru instruire în două moduri:

 1. Lista modurilor de carduri, în care puteți vedea toate cardurile simultan și derulați baza de date în sus / în jos. Fiecare carte poate fi rotită direct din listă atingând butonul flip.
 2. Deschideți modul de carte. Aici puteți deschide cardul în vizualizare completă cu un conținut de text mare și glisați toate cardurile spre stânga / dreapta. În acest mod, este posibilă și editarea cardurilor, trimiterea lor către o bază de date activă și studiată. De asemenea, este posibil să atașați imagini și fotografii pe cardul flash pentru a crea "imagini vizuale" asociative. Fiecare carte este derulată în cealaltă parte prin simpla atingere oriunde în câmpul de text.

În meniul aplicației, puteți găsi mai multe setări pentru diferite moduri de antrenament.

Lucrând pe problema lipsei de timp pentru a studia, am decis să creăm un player audio unic care să transmită orice text și orice carte creată în orice ordine, alternând cu cuvinte străine și traducerea lor. Drept urmare, o limbă străină poate fi studiată similar cu a asculta muzică oriunde și oricând. Acum, acest instrument este implementat cu posibilitatea de a asculta aproximativ 40-50 de limbi străine, în funcție de dispozitiv și de platforma folosită. Cred că după un timp jucătorul nostru va lucra cu toate limbile cunoscute ale planetei.

De asemenea, poate fi important să memorați cuvintele, de exemplu, în ordine alfabetică, în ordine alfabetică inversă, aleatoriu, în subiecte etc.

Puteți studia orice combinație de 67 de limbi străine cu instrumentele noastre. Toate cartelele dvs. Flash sunt stocate pe un server cloud, astfel încât să puteți schimba dispozitivele, trebuie doar să vă amintiți adresa de e-mail și parola.

În viitorul apropiat, intenționăm să dezvoltăm un instrument pentru căutarea vorbitorilor nativi și o funcție de videoconferință, cu care să poți crea cărți noi în întreaga conversație sau lecție.

În plus, cu ajutorul cartonașelor noastre puteți exersa pronunția corectă a cuvintelor sau a propozițiilor. Pentru a face acest lucru, implementăm și dezvoltăm instrumente cu recunoaștere a vorbirii, care vor asculta pronunția dvs. și vă vor arăta greșelile.

Folosirea sistemului Leitner.

Sistemul Leitner este o metodă pe scară largă de utilizare eficientă a cartușelor flash care a fost propusă de jurnalistul științific german Sebastian Leitner în anii 1970.

Este o implementare simplă a principiului repetării distanțate, unde cardurile sunt revizuite la intervale crescătoare.

În această metodă, cărțile flash sunt sortate în grupuri în funcție de cât de bine cunoaște fiecare elev în caseta de învățare a lui Leitner. Învățătorii încearcă să reamintească soluția scrisă pe o cartelă flash. Dacă reușesc, ei trimit cardul la următorul grup. Dacă nu reușesc, îl trimit înapoi la primul grup. Fiecare grup care are succes are o perioadă mai lungă de timp înainte ca elevul să fie nevoit să revizuiască cărțile. Această metodă poate fi utilizată atât pentru învățarea cuvintelor unei limbi străine, cât și pentru memorarea altor informații.

Veți putea folosi sistemul Leitner împreună cu aplicația noastră. Flashcards pot fi mutate în mai multe grupuri. De exemplu, încărcați materialul de antrenament într-o aplicație sau pur și simplu selectați un dicționar gata, atunci când vă deplasați prin carduri, le puteți muta în baza de date "studiate", lăsați-le în pachet dacă nu puteți imediat amintiți-le sau transferați cele mai dificile cuvinte în baza de date activă. Apoi studiați mai întâi baza de date activă, apoi selectați și din când în când, revizuiți materialul învățat din baza de date studiată.

Creierul nostru nu înțelege de ce trebuie să-și amintească un număr mare de cuvinte noi și încearcă în mod constant să scape de informațiile inutile. Pentru a depăși această problemă, trebuie să forțăm creierul să o facă. Imaginați-vă că pentru a vă aminti o mie de cuvinte noi, trebuie să creați câteva sute de mii sau chiar milioane de noi conexiuni neuronale în capul tău! Ca rezultat, cu siguranță devenim mai inteligenți.

Pentru a atinge aceste obiective, dezvoltăm software-ul nostru unic care poate fi comparat cu un războinic pentru crearea de noi conexiuni neuronale în creier - trebuie doar să alegeți materialul potrivit și să depuneți efortul pentru a obține cel mai bun rezultat.