alb

Kartat e gjuhës për të mësuar një gjuhë të huaj - kartela flash

Andrew Kuzmin / 29 May

Kartat e gjuhës për të mësuar një gjuhë të huaj janë metoda më e thjeshtë dhe më e zakonshme e vetë studimit. Në njërën anë të kartës shkruhet një fjalë e memorizuar në vështirësi dhe në anën tjetër kuptimi i kësaj fjale ose përkthimi.

Pas hartimit të një kuvertë kartash, filloni të shikoni në kartat, gradualisht duke lënë mënjanë atë që keni mësuar tashmë, derisa ta keni mësuar të gjithë kuvertën.

Pasi kam memorizuar rreth 10,000 fjalë të reja dhe duke i përdorur ato në praktikën gjuhësore, unë mund të shkruaj një histori të procesit tim, të cilin shpresoj t'ju ndihmojë të kaloni të njëjtën rrugë me efikasitet maksimal, në një kohë më të shkurtër dhe me më pak gabime.

Së pari, unë e caktova qëllimin e mësimit të 500 fjalëve më të përdorura në gjuhën angleze dhe gjeta statistikat e fjalëve më të përdorura, të përpiluara në bazë të hulumtimit.

Duke hartuar një listë të këtyre fjalëve, fillova të krijoj letra të letërsisë, t'i ndaja në kuvertë dhe t'i mësoja ato.

Kur u arrit qëllimi, kuptova se për një njohje të mirë të anglishtes, duhet të dish të paktën 5,000 fjalë të ndryshme.

Pamundësia e dukshme e përdorimit të disa mijëra karta letre më shtyu të zhvilloja një aplikacion të përshtatshëm për këtë qëllim.

Ishte e nevojshme për të përcaktuar funksionet kryesore për të arritur rezultatin maksimal. Prandaj, para fillimit të zhvillimit të aplikacionit, përpilova një listë të plotë të funksioneve dhe mjeteve të kërkuara:

 1. Aftësi për të krijuar dhe ruajtur një numër të pakufizuar kartelash
 2. Arkivi për ruajtjen dhe analizimin e vëllimit të materialit të mësuar
 3. Aftësia për të shkarkuar çdo të dhënë nga dokumentet me tekst me funksionin e krijimit automatik të kartave për të bërë materialin tuaj edukativ
 4. Shfaqja automatike e të gjitha kartelave në rendin e dëshiruar, me shpejtësi të rregullueshme të përsëritjes dhe funksionet e përdorimit të luajtësit audio për të dëgjuar materialin e studiuar në çdo kohë
 5. Krijimi i bazave të të dhënave tematike për aspekte të ndryshme të jetës
 6. Krijimi i flashcards gjuhësore me imazhe për të krijuar shoqata me vizatime
 7. Operimi pa internet dhe në mënyrën e aeroplanit
 8. Ruajtja e rërës për të gjitha fjalët e vështira për t'u kujtuar
 9. Thjeshtësia e përdorimit
 10. Ushtrime të përditshme të personalizuara për memorizimin e fjalëve
 11. Njoftimet e ushtrimeve të planifikuara
 12. Renditja e konfigurimit të fjalëve të konfigurueshme
 13. Transferimi i kartave në bazat e të dhënave
 14. Aftësi për të mësuar gjuhë të huaja dhe disa gjuhë njëkohësisht

Duke vendosur qëllimet, fillova të krijoj në mënyrë aktive një produkt të ri.

Duke pasur pak përvojë në zhvillimin e aplikacioneve për sistemin operativ Android, fillova të punoja në versionin e parë të LingoCard për smartphone tim dhe në disa muaj aplikimi i parë celular me kartat gjuhësore dhe një bazë të dhënash (një kuvertë kartelash) ishte gati. Për të zhvilluar mjete më komplekse, fillova të diskutoj mbi mundësitë e zbatimit me zhvilluesit profesionistë që njihja. Djemtë i pëlqente ideja ime dhe si pasojë entuziastët filluan të bashkoheshin me projektin. Pas zbatimit të ideve tona, ne vendosëm të mos ndalonim dhe të zhvillonim disa mjete më unike për dy sisteme operative: Android dhe iOS. Ne e kemi pritur aplikacionin tonë në Google Play dhe në dyqanin Apple falas.

kartat e gjuhës

Brenda pak muajsh, dhjetëra mijëra njerëz në mbarë botën filluan të përdorin zhvillimet tona pa pagese, ne kemi marrë shumë letra e sajë, udhëzimet në gabim dhe dëshiron për të përmirësuar produktin, për të cilën shumë në sajë të gjithë. Si rezultat, ne kemi një numër të madh të detyrave dhe ideve të reja. Ndërsa zhyteni në mjedisin gjuhësor vjen kuptimi i nevojës për aftësinë për të hartuar shpejt propozimet. Është kuptimi i fjalive dhe fraksioneve bazë që e bëjnë fjalën tuaj të pranueshme për biseda dhe përkthim të shpejtë. Prandaj, u vendos që të shkruaj kartat me fjali, fraza dhe idioma. Për momentin, në aplikimet tona mund të gjeni qindra mijëra karta gjuhësore me një mori fjalësh dhe sugjerime të ndryshme.

Të gjitha kartat e gjuhës në aplikacionet tona kanë një kufi të pakufizuar për shtimin e tekstit, kështu që është e mundur të krijoni kartela flash me tekstet e këngëve ose paragrafëve tuaj të preferuar nga librat tuaj të preferuar. Pas shtimit të shumë teksteve, mund ta lëvizni poshtë / lart dhe të dëgjoni përmes sintetizuesit të fjalës.

Kartat e gjuhës janë në dispozicion për trajnim në dy mënyra:

 1. Mënyra e listës së kartave, ku mund të shihni të gjitha kartat në të njëjtën kohë dhe të lëvizni bazën e të dhënave lart / poshtë. Çdo kartë është kthyer drejtpërdrejt nga lista duke shtypur butonin rrokullisje.
 2. Modaliteti i kartës së hapur. Këtu mund të hapni hartën në tërësi me një përmbajtje të madhe tekstesh dhe t'i rrëshqisni të gjitha kartat në të majtë / të djathtë përmes skedarit. Në këtë regjim, është gjithashtu e mundur të redaktoni harta, t'i dërgoni në një bazë të dhënash aktive dhe të studiuar. Gjithashtu është e mundur të bashkëngjitni foto dhe foto në hartë për të krijuar imazhe vizuale shoqëruese. Secila kartelë mbështetet në anën tjetër thjesht duke klikuar kudo në fushën e tekstit.

Në menynë e aplikimit mund të gjeni shumë cilësime për mënyra të ndryshme të trajnimit. Duke punuar në problemin e mungesës së kohës për të studiuar, ne kemi vendosur për të krijuar një lojtar unik muzikë që do të artikulojnë çdo tekst dhe ndonjë kartat e krijuar në një mënyrë të caktuar, me rotacion fjalë të huaja të përkthyera. Si rezultat, një gjuhë e huaj mund të studiohet në mënyrë të ngjashme me dëgjimin e muzikës kudo dhe në çdo kohë. Tani ky mjet është zbatuar me aftësinë për të dëgjuar rreth 40-50 gjuhë të huaja, në varësi të pajisjes dhe platformës së përdorur. Unë besoj se pas një kohe lojtari ynë do të punojë me të gjitha gjuhët e njohura të planetit.

Ajo gjithashtu mund të jetë një procedurë e rëndësishme për memorizimin fjalë, të tilla si alfabetike, në mënyrë të kundërt alfabetik, në shpërndaj e subjekteve, etj

Ju mund të studioni çdo kombinim të 67 gjuhëve të huaja me mjetet tona. Të gjitha kartat tuaja gjuhësore ruhen në një server cloud, kështu që ju mund të ndryshoni pajisjet, vetëm duhet të mbani mend email-in dhe fjalëkalimin tuaj.

Në të ardhmen e afërt kemi në plan për të zhvilluar një mjet për të kërkuar për njerëz të native dhe funksionin e video-konference, me të cilën ju mund të krijoni kartat e reja të gjuhës për bisedë ose mësim.

Përveç kësaj, me ndihmën e kartave tona të gjuhës ju mund të praktikoni shqiptimin e saktë të fjalëve ose fjalieve. Për ta bërë këtë, ne po zbatojmë dhe zhvillojmë mjete me njohje të fjalës që do të dëgjojnë shqiptimin tuaj dhe do të tregojnë gabimet tuaja.

Përdorimi i sistemit Leitner. Leitner System (English sistemi Leitner.) - e përdorur gjerësisht metodën për efikasitet ruajtjen dhe përsëritja nga karta flash propozuara nga shkencëtar gjerman dhe gazetarit Sebastian Leitner në vitet '70 të shekullit XX. Ky sistem është një aplikim i thjeshtë i parimit të përsëritjes së intervaleve, ku kartat përsëriten përmes intervaleve në rritje. Në këtë metodë, të ashtuquajturat karta flash janë renditur në grupe, varësisht nga sa mirë studenti ka mësuar informacionin për secilën kartë. Për shembull, kur mëson një gjuhë të huaj, një student përpiqet të kujtojë kuptimin e një fjale të shkruar në një kartë flash. Nëse ai e kujton atë, atëherë karta kthehet në grupin e ardhshëm. Nëse jo, karta kthehet në grupin e parë. Çdo grup i ardhshëm përsëritet përmes intervalit në rritje. Kjo metodë mund të përdoret si për mësimin e fjalëve të një gjuhe të huaj, ashtu edhe për memorizimin e informatave të tjera. Ju do të jeni në gjendje të përdorni sistemin Leytener me aplikimin tonë. Kartat e gjuhës mund të zhvendosen në disa grupe. Për shembull, ju shkarkoni materialin e trajnimit në kërkesë, ose thjesht zgjidhni një fjalor të gatshme, atëherë lëvizni nëpër kartave si ata lëvizin në bazën e të dhënave të studimit, të lënë në kuvertë në qoftë se ju nuk mund menjëherë të kujtohet apo të kryejë bazën e të dhënave aktive më të vështira-për-kujtuar fjalët. Pastaj ju studioni fillimisht bazën aktive, pastaj përzgjodhni dhe përsëritni periodikisht materialin e mësimit në bazën e të dhënave të studiuar.

Truri ynë nuk e kupton pse duhet të mbani mend një numër të madh fjalësh të reja dhe vazhdimisht përpiqet të heqë qafe informacionin e panevojshëm. Për të kapërcyer këtë problem, ne duhet të detyrojmë trurin për ta bërë atë. Vetëm imagjinoni se për të kujtuar një mijë fjalë të reja, ju duhet të krijoni qindra mijëra apo edhe miliona lidhje të reja nervore në kokën tuaj! Si rezultat, me siguri bëhemi më të zgjuar.

Për të arritur këto qëllime, ne po zhvillojmë softuerin tonë unik që mund të krahasohet me një vegjë për krijimin e lidhjeve të reja nervore në tru - vetëm duhet të marrësh materialin e duhur dhe të vendosësh përpjekjet për të arritur rezultatin më të mirë.