nob

Språkkort for å lære et fremmedspråk

Andrew Kuzmin / 21 Jun

Språkkort for å lære fremmedspråk er den enkleste og vanligste metoden for selvstudium. Én side har et vanskelig ord, og den andre siden har sin mening eller oversettelse.

Etter at du har laget et kort kort, begynner du å se på kortene og gradvis sette bort det du allerede har lært, til du har lært hele kortstokken.

Etter å ha husket om 10 000 nye ord og brukt dem i språkpraksis, kan jeg skrive en historie om prosessen min, som jeg håper kan hjelpe deg med å krysse samme vei med maksimal effektivitet, på kortere tid og med færre feil.

Først satte jeg meg selv målet om å lære de 500 mest brukte ordene på engelsk og funnet statistikken om de mest brukte ordene, utarbeidet basert på forskning.

Etter å ha samlet en liste over disse ordene begynte jeg å lage papirspråkkort, å dele dem i dekk og lære dem.

Da målet ble oppnådd, innså jeg at for en anstendig engelskkunnskap må du kjenne minst 5000 forskjellige ord.

Den åpenbare umuligheten av å bruke flere tusen papirkort presset meg til å utvikle en praktisk mobilapplikasjon til dette formålet.

Det var nødvendig å bestemme nøkkelfunksjonene for å oppnå maksimalt resultat. Derfor, før jeg begynte utviklingen av søknaden, samlet jeg en komplett liste over funksjoner og nødvendige verktøy:

 1. Mulighet til å opprette og lagre et ubegrenset antall kort
 2. Arkiver for lagring og analyse av volumet av det lærte materialet
 3. Mulighet til å laste ned data fra tekstdokumenter med funksjonen til automatisk opprettelse av kort for å lage ditt eget pedagogisk materiale
 4. Automatisk voicing av alle kortene i ønsket rekkefølge, med justerbar repetisjon og funksjoner ved bruk av lydspilleren for å lytte til det studerte materialet når som helst
 5. Opprettelse av tematiske databaser om ulike aspekter av livet
 6. Opprette språkflashkort med bilder for å skape foreninger med visuelle bilder
 7. Drift uten Internett og i flymodus
 8. Cloud-lagring for alle vanskelig å huske ord
 9. Enkel bruk
 10. Tilpassbare daglige øvelser for å huske ord
 11. Varsler om planlagte oppgaver
 12. Konfigurerbar ord sorteringsordre
 13. Overføring av kort til databaser
 14. Evne til å lære fremmedspråk og flere språk samtidig

Etter å ha bestemt målene begynte jeg å opprette et nytt produkt aktivt.

Etter å ha liten erfaring med å utvikle applikasjoner for Android-operativsystemet, begynte jeg å jobbe på den første versjonen av LingoCard for min smarttelefon, og i løpet av et par måneder var den første mobilapplikasjonen med språkkort og en database (ett kortkort) klar. For å utvikle mer komplekse verktøy, begynte jeg å diskutere implementeringsalternativer med profesjonelle utviklere jeg visste. Gutta likte ideen min, og følgelig begynte entusiaster å bli med i prosjektet. Etter å ha implementert våre ideer, bestemte vi oss for å ikke stoppe og utvikle flere flere unike verktøy for to operativsystemer: Android og iOS. Vi har vært vert for vår app på Google Play og Apple Store gratis.

språkkort

I flere måneder begynte titusenvis av mennesker over hele verden å bruke appene våre uten noen gebyrer, vi mottok mange takkekort, indikasjoner på feilmeldinger og forslag til hvordan du kan forbedre produktet, som vi er takknemlig. Som et resultat har vi et stort antall oppgaver og nye ideer.

Når du fordyper deg i språkmiljøet, kommer forståelsen for behovet for å raskt formulere setninger. Det er forståelsen av setninger og grunnleggende setninger som gjør talen din akseptabel for samtale og rask oversettelse. Derfor ble det besluttet å kompilere kort med setninger, setninger og idiomer. Nå, i våre applikasjoner finner du hundretusenvis av språkkort med en rekke ord og ulike setninger.

Alle språkkort i våre applikasjoner har ingen begrensning for å legge til tekst, så det er mulig å lage flashcards med favoritt sangtekster eller avsnitt fra favorittbøkene dine. Etter at du har lagt til mye tekst, kan du bla opp eller ned og lytte med talesyntetisereren.

Flashkort er tilgjengelig for opplæring i to moduser:

 1. Listen over kortmodus, hvor du kan se alle kortene samtidig, og bla databasen opp / ned. Hvert kort kan vendes direkte fra listen ved å trykke på knappen.
 2. Åpne kortmodus. Her kan du åpne kortet i full visning med et stort tekstinnhold og sveip alle kortene til venstre / høyre. I denne modusen er det også mulig å redigere kort, sende dem til en aktiv og studert database. Det er også mulig å legge til bilder og bilder på flashkortet for å skape associative "visuelle bilder". Hvert kort rulles over til den andre siden ved å trykke på et hvilket som helst sted i tekstfeltet.

I programmenyen finner du mange innstillinger for ulike treningsmoduser.

Vi jobbet med problemet med manglende tid til å studere, og bestemte oss for å skape en unik lydspiller som vil stemme enhver tekst og eventuelle opprettede kort i hvilken som helst rekkefølge, vekslende mellom utenlandske ord og deres oversettelse. Som et resultat kan et fremmedspråk studeres på samme måte som å lytte til musikk hvor som helst og når som helst. Nå er dette verktøyet implementert med muligheten til å lytte til ca. 40-50 fremmedspråk, avhengig av hvilken enhet og plattform som brukes. Jeg tror at etter en stund vil spilleren jobbe med alle de kjente språkene på planeten.

Det kan også være viktig å huske ord, for eksempel i alfabetisk rekkefølge, i omvendt alfabetisk rekkefølge, tilfeldig, i emner etc.

Du kan studere en kombinasjon av 67 fremmedspråk med våre verktøy. Alle flashkortene dine lagres på en skytserver, slik at du kan bytte enheter, du trenger bare å huske e-postadressen og passordet ditt.

I den nærmeste fremtid planlegger vi å utvikle et verktøy for å søke etter morsmål og en videokonferansefunksjon, som du kan lage nye språkkort gjennom hele samtalen eller leksjonen.

I tillegg kan vi ved hjelp av våre flashcards praktisere riktig uttale av ord eller setninger. For å gjøre dette, implementerer og utvikler vi verktøy med talegjenkjenning som vil lytte til uttalen din og vise feilene dine.

Bruk av Leitner system.

Leitner-systemet er en mye brukt metode for effektivt å bruke flashcards som ble foreslått av den tyske vitenskapsjournalisten Sebastian Leitner på 1970-tallet.

Det er en enkel implementering av prinsippet om avstandsrepetisjon, hvor kortene blir vurdert med økende intervaller.

I denne metoden sorteres flashkort i grupper i henhold til hvor godt eleven kjenner hver i Leitners læringsboks. Elevene prøver å huske løsningen som er skrevet på et flashkort. Hvis de lykkes, sender de kortet til neste gruppe. Hvis de mislykkes, sender de den tilbake til den første gruppen. Hver etterfølgende gruppe har lengre tid før elevene må besøke kortene. Denne metoden kan brukes både for å lære et fremmed språk, og for å huske annen informasjon.

Du vil kunne bruke Leitner-systemet med vår søknad. Flashkort kan flyttes i flere grupper. For eksempel legger du opp treningsmaterialet i et program, eller velg bare en ferdig ordbok, så når du beveger deg gjennom kortene, kan du flytte dem til den "studerte" databasen, la dem stå i dekk hvis du ikke kan umiddelbart husk dem, eller overfør de vanskeligste ordene til den aktive databasen. Deretter studerer du først den aktive databasen, deretter valgt og fra tid til annen, revidere det lærte materialet i den studerte databasen.

Hjernen vår forstår ikke hvorfor det er nødvendig å huske et stort antall nye ord og stadig prøver å bli kvitt unødvendig informasjon. For å overvinne dette problemet må vi bokstavelig talt tvinge hjernen til å gjøre det. Tenk deg at du må huske tusen nye ord, du må opprette flere hundre tusen eller til og med millioner av nye nevrale forbindelser i hodet ditt! Som et resultat blir vi sikkert smartere.

For å oppnå disse målene utvikler vi vår unike programvare som kan sammenlignes med et vev for å skape nye neuralforbindelser i hjernen - du må bare velge riktig materiale og sette innsatsen for å oppnå det beste resultatet.