rum

Cum se îmbunătățește vocabularul? Cele mai bune căi de memorare a cuvintelor noi

Andrew Kuzmin / 22 Jun

Cum se îmbunătățește vocabularul?

Fiecare elev care învață o limbă străină pune această întrebare. Există mai multe modalități de bază pentru a îmbunătăți vocabularul, pe care îl vom acoperi în acest articol:

 1. Ascultați și repetați cuvintele pe care doriți să le memorați
 2. Utilizarea metodei cardului flash
 3. Crearea de asociații cu vizuale
 4. Memorarea propozițiilor și expresiilor care conțin cuvinte noi
 5. Pronunția cuvintelor noi
 6. Memorarea cuvintelor noi împreună cu sinonimele și antonimele lor
 7. Vizionarea filmelor și videoclipurilor în limba pe care o învățați

Pentru a răspunde la întrebarea "Cum să îmbunătățiți vocabularul?" este, de asemenea, necesar să înțelegeți caracteristicile individuale sau înnăscute ale memoriei. Pentru unii oameni este mai bine și mai repede să-și amintească cuvintele noi prin ascultare, pentru alții, scrierea și revizuirea textului scris este mai eficientă. Mulți oameni consideră că este eficient să memoreze cuvintele folosind fotografii sau fotografii. Deci, puteți alege combinația de metode de îmbunătățire a vocabularului care va funcționa cel mai bine pentru dvs.

Să analizăm fiecare metodă separat și să luăm în considerare instrumentele posibile pentru obținerea unei eficiențe maxime:

 1. Ascultați și repetați cuvintele pe care doriți să le memorați

Mulți oameni își amintesc cuvintele noi cu ajutorul frecvenței de ascultare. Puteți găsi un număr mare de înregistrări audio care pot reda cuvinte noi din materialul pe care îl studiați, dar ce dacă ați învățat deja jumătate din cuvintele înregistrate, dar se străduiesc să memoreze cuvintele rămase? Să recunoaștem că nu este necesar să ascultați din nou și din nou întreaga înregistrare audio, dacă ați memorat deja un număr semnificativ de cuvinte. În plus, numărul de repetări și mărimea întreruperilor între cuvinte pentru fiecare persoană ar trebui să fie individuală pe baza caracteristicilor memoriei. În acest scop, am dezvoltat un player audio LingoCard unic, în care puteți șterge toate cuvintele învățate și puteți asculta doar pe cele pe care nu le cunoașteți. Puteți ajusta numărul de repetări ale cuvintelor (sau traducerile lor) și lungimea pauzelor dintre cuvinte în setarea care va funcționa cel mai bine pentru dvs. De asemenea, este posibil să creați și să ascultați propriul material de învățare din orice fișiere text. Încărcați simplu un text cu traducere pe player și ascultați. Această metodă este deosebit de eficientă dacă nu aveți timp liber să studieți, deoarece puteți asculta materialul de învățare oricând și oriunde. În prezent, sunt disponibile un număr mare de cărți audio pe anumite subiecte. Pentru a memora cuvinte noi, le puteți adăuga și pe lista dvs. pe aplicația noastră și apoi le ascultați folosind playerul.

 1. Utilizarea metodei cardului flash

Cea mai populară metodă de îmbunătățire a vocabularului este crearea de carduri flash, unde o parte a cartelei are un cuvânt greu de reținut, iar cealaltă parte are semnificația sau traducerea cuvântului. După ce ați creat un pachet de cărți, începeți să le priviți, treptat lăsând deoparte cărțile pe care le-ați studiat deja, până când ați învățat întreaga punte. După câteva luni de utilizare a acestei metode, am avut deja câteva sute de cărți care erau extrem de incomode pentru a le purta. De asemenea, am vrut să schimb ordinea cuvintelor pe care le-am memorat, de exemplu: în ordine alfabetică, în ordine alfabetică inversă, la întâmplare, la subiecți și așa mai departe. Așa că am decis să folosesc un smartphone, dar nu am putut găsi o aplicație simplă și convenabilă. Așadar, am avut ideea de a crea o nouă aplicație pentru smartphone-uri, iar câteva luni mai târziu am dezvoltat prima aplicație mobilă LingoCard cu carduri flash și o bază de date. A fost necesar să se facă cărți cu exprimarea cuvintelor și să se creeze mai multe baze de date cu cele mai utilizate cuvinte. Am început să discut despre opțiunile de implementare cu unii dezvoltatori profesioniști pe care i-am cunoscut. Băieții mi-au plăcut ideea mea și, ca urmare, entuziaștii au început să se alăture proiectului. După implementarea unor noi idei, am decis să nu ne oprim și am dezvoltat mai multe instrumente unice disponibile deja pe două sisteme de operare: Android și iOS. Am găzduit gratuit aplicația noastră pe Google Play și în Magazinul Apple pentru toate țările și toate naționalitățile.

îmbunătățește vocabularul
 1. Crearea de asociații cu vizuale

Mulți oameni au o memorie vizuală bună și pentru ei poate fi foarte eficient să creeze asociații cu imagini vizuale. De exemplu, dacă vedeți un obiect a cărui semnificație străină nu o puteți aminti imediat, puteți face o fotografie a acestui obiect și puteți scrie un cuvânt pe el în limba pe care o studiați. Cu aplicația noastră, este posibil să creați carduri flash cu fotografii din aparatul foto sau orice imagini de pe Internet. Astfel, dacă aveți o memorie vizuală bună și nu vă puteți aminti câteva cuvinte sau expresii, puteți să copiați acest cuvânt în motorul de căutare și să descărcați orice imagine potrivită, atașând-o pe un card flash.

 1. Memorarea propozițiilor și expresiilor care conțin cuvinte noi

Este o modalitate foarte eficientă de îmbunătățire a vocabularului și de învățare a unei limbi străine. Astfel, vă amintiți imediat o grămadă de cuvinte și structură de propoziții. Acest lucru vă permite să preluați o propoziție gata într-o conversație fără a fi nevoie să rețineți fiecare cuvânt separat. Dacă cuvintele pe care le înveți au sensuri multiple, această metodă poate fi foarte productivă. Acest lucru este foarte frecvent, de exemplu, în limba engleză, și pentru a înțelege utilizarea unui cuvânt, este mai bine să-l memorați într-o propoziție. Mai mult de 120 de mii de dicționare tematice sunt colectate pe site-ul nostru, iar aproximativ jumătate dintre acestea sunt alcătuite din fraze și fraze.

 1. Pronunția cuvintelor noi

Pronunțarea frecventă și corectă a cuvintelor pe care le învățați îi ajută să le memoreze perfect. Această metodă este utilă după ce ați ascultat pronunția cuvintelor cu o repetare ulterioară. Încercați să le pronunți în combinație cu alte cuvinte conexe sau în propoziții. Am furnizat toate cardurile lingvistice cu o funcție de ascultare în orice limbă pentru a auzi un exemplu de pronunție corectă. După pornirea playerului audio, este foarte eficient să repetați pronunțarea cuvintelor în timpul pauzelor și, în acest scop, este mai bine să măriți durata pauzelor dintre cuvintele din meniul de setări al playerului.

 1. Memorarea cuvintelor noi împreună cu sinonimele și antonimele lor

O tehnică excelentă este de a memora cuvintele cu echivalentele lor sinonime sau antonime. Majoritatea oamenilor cred cu ajutorul asociațiilor și memorarea informațiilor noi poate fi foarte eficientă în combinație cu combinațiile de învățare de cuvinte similare sau opuse. Puteți folosi această tehnică prin crearea cardurilor flash cu sinonime și antonime. Descărcați dicționare cu sinonime și antonime din Internet sau găsiți-le în numeroase tutoriale auto-predate ale limbii pe care o învățați. După compilarea materialului de instruire de care aveți nevoie, puteți transfera datele în fișiere text și încărca în aplicația noastră. Ca rezultat, veți crea o bază de date proprie încărcată cu carduri flash pentru materialele dvs. de studiu și va fi posibil să învățați orice combinație de cuvinte folosind toate instrumentele noastre. În plus, un număr mare de carduri create cu sinonime și antonime sunt deja disponibile în bazele noastre de date. Ca urmare a utilizării acestei metode, puteți memora câteva cuvinte noi cu semnificații similare sau opuse, ceea ce vă va permite să vă îmbunătățiți în mod semnificativ vocabularul.

 1. Vizionarea filmelor și videoclipurilor în limba pe care o învățați

Aceasta este probabil cea mai accesibilă și eficientă metodă de îmbunătățire a vocabularului, care poate fi utilizată direct de vorbitorii nativi. Este o metodă excelentă pentru memorarea cuvintelor noi chiar din mediul lingvistic. Când învățați o nouă limbă, este deosebit de important să înțelegeți slangul și idiomurile care se găsesc în filmele de lung metraj. Trebuie să decideți ce tip de limbă străină doriți să învățați. De exemplu, engleza are numeroase diviziuni, cum ar fi engleza americană, engleza australiană, engleza britanică și așa mai departe. Pe baza tipului de limbă pe care doriți să îl învățați, trebuie să selectați filme care au fost filmate în țara corespunzătoare. Vizionați filmele mai întâi cu subtitrare pentru o percepție mai bună. Dacă auziți un cuvânt pe care nu-l puteți aminti imediat, trebuie să îl scrieți în dicționar și să îl repetați mai târziu. Când un cuvânt greu de reținut se întâlnește într-un film, de obicei, îl întrerup, îl traduc și îl copiez în aplicația LingoCard. Apoi asculta toate cuvintele din jucator si imi amintesc de ele folosind cartile. Pentru a consolida materialul, data viitoare când puteți viziona același film fără subtitrări - dacă ați selectat un film foarte interesant, a doua vizionare nu va fi plictisitoare. Ca urmare, cu fiecare film pe care îl urmăriți, va trebui să creați mai puține și mai puține cărți noi, deoarece vocabularul dvs. se va extinde constant. Nu uitați de regularitate; setați un obiectiv pentru a vedea cel puțin un film pe săptămână în limba pe care o învățați sau chiar mai bine urmăriți toate filmele numai în limba pe care o învățați și după un timp, veți cunoaște noua limbă.

Încercați să utilizați toate metodele disponibile pentru a determina care este cea mai bună pentru dvs.

îmbunătățește vocabularul

Când decideți cu privire la alegere și înțelegeți cum vă îmbunătățiți cel mai bine vocabularul, trebuie să vă amintiți principalele postulate ale învățării eficiente:

 1. Regularitatea. Trebuie să exersați în fiecare zi.
 2. Alegeți numai instrumentele cele mai eficiente pentru instruire
 3. Determinați cel mai bun timp pentru studierea și învățarea materialelor noi
 4. Analizați volumul materialului studiat
 5. Stabiliți un obiectiv clar pentru cantitatea de material memorată zilnic și volumul total În aplicațiile noastre mobile am încercat să implementăm toate metodele posibile de îmbunătățire a vocabularului și acum sunt disponibile pentru oameni oriunde în lume. Trebuie doar să instalați aplicația pe telefonul smartphone și să vă înregistrați în sistem pentru a vă salva cuvintele pe serverul cloud. Lucrăm pentru crearea unei platforme educaționale internaționale pentru persoanele de toate naționalitățile, care oferă posibilitatea de a studia orice limbi străine și de a avea o practică lingvistică în întreaga lume. Sper că evoluțiile noastre vor îmbunătăți semnificativ productivitatea dvs. de învățare și vă vor ajuta să vă îmbunătățiți în mod semnificativ vocabularul.