swe

Hur man förbättrar ordförråd? De bästa sätten att memorera nya ord

Andrew Kuzmin / 25 Jun

Hur man förbättrar ordförråd?

Varje elev som lär sig ett främmande språk frågar denna fråga. Det finns flera grundläggande sätt att förbättra ordförrådet, som vi kommer att täcka i den här artikeln:

 1. Lyssna på och upprepa de ord du vill memorera
 2. Använd flashkortmetoden
 3. Skapa föreningar med visuella
 4. Memorera meningar och fraser som innehåller nya ord
 5. Pronunciation of new words
 6. Memorera nya ord tillsammans med deras synonymer och antonymer
 7. Kollar på filmer och videor på språket du lär dig

Att svara på frågan "Hur man förbättrar ordförråd?" Det är också nödvändigt att förstå de individuella eller medfödda funktionerna i ditt minne. För vissa människor är det bättre och snabbare att komma ihåg nya ord genom att lyssna, för andra är skrivning och granskning av den skrivna texten effektivare. Många tycker att det är effektivt att memorera ord med bilder eller foton. Så du kan välja kombinationen av metoder för att förbättra ordförråd som fungerar bäst för dig.

Låt oss analysera varje metod separat och överväga de möjliga verktygen för att uppnå maximal effektivitet:

 1. Lyssna på och upprepa de ord du vill memorera

Många människor kommer ihåg nya ord bäst med hjälp av frekvent lyssnande. Du kan hitta ett stort antal ljudinspelningar som kan spela nya ord från det material du studerar, men vad händer om du redan har läst hälften av orden på inspelningen, men kämpar för att memorera de återstående orden? Låt oss erkänna att det inte är nödvändigt att lyssna på hela ljudinspelningen om och om igen, om du redan har memorerat ett betydande antal ord. Dessutom bör antalet repetitioner och storleken på pauserna mellan orden för varje person vara individuellt baserat på minnets egenskaper. För detta ändamål utvecklade vi en unik LingoCard-ljudspelare, där du kan radera alla lärda ord och bara lyssna på dem du verkligen inte känner till. Du kan justera antalet repeteringar av ord (eller deras översättningar) och längden pausar mellan orden till den inställning som fungerar bäst för dig. Det är också möjligt att skapa och lyssna på ditt eget läromedel från alla textfiler. Ladda bara upp en text med översättning till spelaren och lyssna. Denna metod är särskilt effektiv om du inte har ledig tid att studera, eftersom du kan lyssna på läromaterialet när som helst och var som helst. För närvarande finns ett stort antal ljudböcker om vissa ämnen. För att memorera nya ord kan du också lägga till dem i din lista i vår ansökan och lyssna sedan på dem med hjälp av spelaren.

 1. Använd flashkortmetoden

Den mest populära metoden att förbättra ordförrådet är att skapa flash-kort, där ena sidan av kortet har ett svårt att komma ihåg ord, och den andra sidan har ordet eller översättningen av ordet. Efter att ha skapat ett kort kort börjar du titta igenom dem och sätter gradvis bort de kort du redan har studerat tills du har lärt dig hela däcken. Efter några månader med att använda denna metod hade jag redan flera hundra kort som var extremt obekväma att bära runt. Jag ville också ändra orden av ord jag memorerade, till exempel: alfabetiskt, i omvänd alfabetisk ordning, slumpmässigt, i ämnen och så vidare. Så jag bestämde mig för att använda en smartphone, men jag kunde inte hitta en enkel och bekväm applikation. Så då hade jag tanken på att skapa en ny applikation för smartphones, och några månader senare utvecklade jag den första mobila LingoCard-applikationen med flash-kort och en databas. Det var nödvändigt att göra kort med uttryck för några ord och skapa flera databaser med de mest använda orden. Jag började diskutera implementeringsalternativ med några professionella utvecklare som jag visste. Killarna gillade min idé, och som ett resultat började entusiaster gå med i projektet. Efter att ha implementerat nya idéer bestämde vi oss för att inte stanna där och utvecklat flera fler unika verktyg som redan finns tillgängliga på två operativsystem: Android och iOS. Vi har värd vår app gratis på Google Play och Apple Store för alla länder och alla nationaliteter.

Hur man förbättrar ordförråd

 1. Skapa föreningar med visuella

Många har bra visuellt minne och för dem kan det vara mycket effektivt att skapa föreningar med visuella bilder. Om du till exempel ser ett objekt som den främmande betydelsen som du inte omedelbart kan komma ihåg kan du ta en bild av det här objektet och skriva ett ord på det på språket du studerar. Med vår applikation är det möjligt att skapa flash-kort med foton från kameran eller bilder från Internet. Således, om du har bra visuellt minne och inte kommer ihåg några ord eller uttryck, kan du bara kopiera det här ordet till sökmotorn och ladda ner någon lämplig bild och fästa den på ett flash-kort.

 1. Memorera meningar och fraser som innehåller nya ord

Det är ett mycket effektivt sätt att förbättra vokabulär och lära sig ett främmande språk. Således kommer du omedelbart ihåg ett gäng ord och meningsstruktur. Detta låter dig hämta en färdig mening i en konversation utan att behöva återkalla varje ord separat. Om de ord du lär dig har flera betydelser kan den här metoden vara mycket produktiv. Detta är mycket vanligt, till exempel på engelska, och för att förstå användningen av ett ord är det bättre att memorera det i en mening. Mer än 120 tusen olika tematiska ordböcker samlas på vår webbplats och ungefär hälften består av fraser och meningar.

 1. Pronunciation of new words

Frekvent och korrekt uttal av orden du lär dig hjälper till att memorera dem perfekt. Denna metod är bra att använda efter att ha lyssnat på uttal av ord med en efterföljande upprepning. Försök att uttala dem i kombination med andra relaterade ord eller i meningar. Vi gav alla språkkort med en lyssningsfunktion på något språk för att höra ett exempel på rätt uttal. Efter att ha startat ljudspelaren är det mycket effektivt att upprepa ordets uttal under pauser och i detta syfte är det bättre att öka längden på pauserna mellan orden i spelarens inställningsmeny.

 1. Memorera nya ord tillsammans med deras synonymer och antonymer

En utmärkt teknik är att memorera ord med sina synonyma eller antonymiska ekvivalenter. De flesta tror med hjälp av föreningar, och att memorera ny information kan vara mycket effektiv i samband med inlärningskombinationer av liknande eller motsatta ord. Du kan använda denna teknik genom att skapa flash-kort med synonymer och antonymer. Hämta ordböcker med synonymer och antonymer från Internet eller hitta dem i många självlärda tutorials på språket du lär dig. Efter att du har sammanställt det träningsmaterial du behöver kan du överföra data till textfiler och ladda upp till vår ansökan. Som ett resultat kommer du att skapa din egen uppladdade databas med flash-kort för ditt studiematerial och det kommer att bli möjligt att lära dig en kombination av ord med alla våra verktyg. Dessutom är ett stort antal kort skapade med synonymer och antonymer redan tillgängliga i våra databaser. Som ett resultat av att använda den här metoden kan du memorera flera nya ord med sina liknande eller motsatta betydelser, vilket gör att du kan förbättra ditt ordförråd avsevärt.

 1. Kollar på filmer och videor på språket du lär dig

Detta är förmodligen den mest tillgängliga och effektiva metoden för att förbättra ordförrådet, som kan användas direkt från modersmål. Det är en utmärkt metod för att memorera nya ord direkt från språkmiljön. När man lär sig ett nytt språk är det särskilt viktigt att förstå slang och idiom som finns i filmsekvenser. Du måste bestämma vilken typ av främmande språk du vill lära dig. Engelska har till exempel många avdelningar som amerikansk engelska, australiensisk engelska, brittisk engelska och så vidare. Baserat på vilken typ av språk du vill lära dig måste du välja filmer som sköts i lämpligt land. Titta på filmer först med undertexter för bättre uppfattning. Om du hör ett ord som du inte kan komma ihåg på en gång måste du skriva ner det i ordlistan och upprepa det senare. När ett svårt att komma ihåg ord finns i en film, brukar jag pausa, översätta och kopiera den till LingoCard-programmet. Sedan lyssnar jag på alla ord i spelaren och minns dem med korten. För att konsolidera materialet, nästa gång du kan titta på samma film utan textning - om du valt en mycket intressant film kommer den andra visningen inte att vara tråkig. Därför måste du med varje film du tittar skapa färre och färre nya kort eftersom ditt ordförråd ständigt kommer att expandera. Glöm inte regelbundet; ställa in ett mål att se minst en film i veckan på språket du lär dig, eller ens bättre titta på alla filmer bara på språket du lär dig och efter ett tag kommer du att behärska det nya språket.

Försök använda alla tillgängliga metoder för att bestämma vilken som är bäst för dig.

Hur man förbättrar ordförråd

När du bestämmer dig för valet och förstår själv hur du förbättrar ditt ordförråd bäst, måste du komma ihåg de viktigaste postulaten om effektiv lärande:

 1. Regularitet. Du behöver öva varje dag.
 2. Välj bara de mest effektiva verktygen för träning
 3. Bestäm den bästa tiden för att studera och lära sig nytt material
 4. Analysera volymen av det studerade materialet
 5. Ange ett tydligt mål för hur mycket material som ska memorera dagligen och den totala volymen I våra mobila applikationer har vi försökt att genomföra alla möjliga metoder för att förbättra ordförrådet och nu är de tillgängliga för människor överallt i världen. Du behöver bara installera programmet på din smartphone och registrera dig i systemet för att spara dina ord på molnservern. Vi arbetar för att skapa en internationell utbildningsplattform för människor av alla nationaliteter, vilket ger möjlighet att studera främmande språk och ha en språkövning runt om i världen. Jag hoppas att vår utveckling väsentligt förbättrar din lärandeproduktivitet och hjälper dig att förbättra ditt ordförråd avsevärt.