fin

Kuinka parantaa sanastoa? Paras tapa tallentaa uusia sanoja

Andrew Kuzmin / 02 Jun

Kuinka parantaa sanastoa?

Jokainen vieraan kielen opiskelija kysyy tätä kysymystä. Tässä artikkelissa on useita perustavanlaatuisia tapoja parantaa sanastoa:

 1. Kuuntele ja toista sanat, jotka haluat muistaa
 2. Flash-korttitapahtuman käyttäminen
 3. Luodaan yhteenliittymiä kuvilla
 4. Tallentaminen lauseita ja lauseita, jotka sisältävät uusia sanoja
 5. Ääntämisen uusista sanoista
 6. Muistaa uusia sanoja sekä niiden synonyymejä ja nimityksiä
 7. Elokuvien ja videoiden katselu oppimasi kielellä

Voit vastata kysymykseen "Miten parannetaan sanastoa?" on myös välttämätöntä ymmärtää muistisi yksilöllisiä tai luontaisia ​​piirteitä. Joillekin ihmisille on parempaa ja nopeampaa muistaa uusia sanoja kuuntelemalla, muiden kirjoittaminen ja kirjallisen tekstin tarkistaminen on tehokkaampaa. Monet ihmiset pitävät tehokkaana muistaa sanoja käyttäen kuvia tai valokuvia. Joten voit valita yhdistelmä menetelmiä parantamaan sanastoa, joka toimii parhaiten sinulle.

Analysoimme jokaisen menetelmän erikseen ja harkitsemme mahdollisia työkaluja mahdollisimman tehokkaan toiminnan saavuttamiseksi:

 1. Kuuntele ja toista sanat, jotka haluat muistaa

Monet ihmiset muistavat uusia sanoja parhaiten usein kuuntelun avulla. Löydät paljon äänitallenteita, jotka voivat pelata uusia sanoja oppimasi materiaalista, mutta mitä jos olet jo oppinut puolet sanat tallennuksesta, mutta kamppailevat muistamaan jäljellä olevat sanat? Myöntäkää, että koko äänitallennusta ei tarvitse kuunnella uudestaan ​​ja uudestaan, jos olet jo tallentanut huomattavan määrän sanoja. Lisäksi toistojen määrä ja kunkin henkilön sanojen välisten taukojen koko on oltava yksilöllinen muistiominaisuuksien perusteella. Tätä tarkoitusta varten kehitettiin ainutlaatuinen LingoCard-äänisoitin, jossa voit poistaa kaikki oppitut sanat ja kuunnella vain sellaisia, joita et todellakaan tiedä. Voit säätää sanojen toistojen (tai niiden käännösten) määrää ja taukojen pituutta sanojen välillä asetukseen, joka parhaiten sopii sinulle. On myös mahdollista luoda ja kuunnella omaa oppimateriaalia mistä tahansa tekstitiedostosta. Lähetä tekstistä vain käännös soittimeen ja kuuntele. Tämä menetelmä on erityisen tehokas, jos sinulla ei ole vapaa-aikaa opiskella, koska voit kuunnella oppimateriaalia missä ja milloin tahansa. Tällä hetkellä saatavilla on suuri määrä äänikirjoja tiettyihin aiheisiin. Uusien sanojen tallentamiseksi voit myös lisätä ne sovelluksessasi olevaan luetteloon ja kuunnella niitä soittimen avulla.

 1. Flash-korttitapahtuman käyttäminen

Suosituin tapa parantaa sanastoa on luoda flash-kortteja, joissa kortin toisella puolella on vaikeasti muistettava sana ja toisella puolella sanan merkitys tai käännös. Kun olet luonut kortin kannen, aloitat tarkastelemalla niitä, vähitellen sivuuttamalla kortit, jotka olet jo opiskellut, kunnes olet oppinut koko kannen. Muutaman kuukauden kuluttua tämän menetelmän käyttämisestä minulla oli jo useita satoja kortteja, jotka olivat äärimmäisen hankalia kuljettamaan. Halusin myös vaihtaa sellaisten sanojen järjestystä, jotka olen muistiin tallentanut, esimerkiksi: aakkosjärjestyksessä, käänteisessä aakkosjärjestyksessä, satunnaisesti, aiheina ja niin edelleen. Joten päätin käyttää älypuhelinta, mutta en löytänyt yksinkertaista ja kätevää sovellusta. Niinpä minulla oli ajatus uuden sovelluksen luomisesta älypuhelimille, ja muutaman kuukauden kuluttua kehitin ensimmäisen kannettavan LingoCard-sovelluksen flash-kortilla ja yhdellä tietokannalla. Oli tarpeellista tehdä kortteja sanoilla ja luoda useita tietokantoja useimmin käytetyillä sanoilla. Aloin keskustella toteutusvaihtoehdoista joidenkin ammattimaisten kehittäjien kanssa, jotka tiesin. Kaverit piti ajatuksestani, ja tuloksena harrastajat alkoivat liittyä projektiin. Uusien ideoiden toteuttamisen jälkeen päätimme olla pysähtymättä sinne ja kehitimme useita ainutlaatuisia työkaluja, jotka ovat jo saatavilla kahdella käyttöjärjestelmällä: Android ja iOS. Olemme isännöi sovelluksiamme ilmaiseksi Google Playsta ja Apple Storesta kaikille maille ja kaikille kansallisuuksille.

kuinka parantaa sanastoa

 1. Luodaan yhteenliittymiä kuvilla

Monilla ihmisillä on hyvä visuaalinen muisti ja heille voi olla erittäin tehokas luoda yhteenliittymiä visuaalisten kuvien kanssa. Jos esimerkiksi näet esineen, jonka ulkomaalaisuuden merkitys et voi muistaa välittömästi, voit ottaa kuvan tästä objektista ja kirjoittaa sen sanaa sillä kielellä, jota opiskelet. Sovelluksessamme on mahdollista luoda flash-kortteja, joissa on kuvia kamerasta tai kuvia internetistä. Näin ollen, jos sinulla on hyvä visuaalinen muisti ja et muista joitain sanoja tai ilmauksia, voit vain kopioida tämän sanan hakukoneeseen ja ladata minkä tahansa sopivan kuvan liittämällä sen flash-korttiin.

 1. Tallentaminen lauseita ja lauseita, jotka sisältävät uusia sanoja

Se on erittäin tehokas tapa parantaa sanastoa ja oppia vierasta kieltä. Siten muistat välittömästi joukon sanoja ja lausejarakennetta. Tämän avulla voit hakea valmiin lauseet keskusteluun ilman että jokainen sana on tarpeen erottaa erikseen. Jos oppitunnilla on useita merkityksiä, tämä menetelmä voi olla erittäin tuottava. Tämä on hyvin yleistä esimerkiksi englanniksi ja ymmärtää sanan käyttöä, on parempi muistaa se lauseella. Sivustollamme kerätään yli 120 tuhatta erilaista teemakohtaista sanakirjaa, joista noin puolet koostuu lauseista ja lauseista.

 1. Ääntämisen uusista sanoista

Opettamiesi sanojen usein ja oikein ääntäminen auttaa tallentamaan ne täydellisesti. Tätä menetelmää on hyvä käyttää sen jälkeen, kun kuuntelee sanojen ääntämistä myöhemmällä toistolla. Yritä lausua ne yhdessä muiden vastaavien sanojen tai lauseiden kanssa. Toimitimme kaikki kielikortit kuuntelutoiminnolla millä tahansa kielellä kuullaksesi esimerkin oikeasta ääntämisestä. Kun käynnistät soittimen, on erittäin tehokas toistaa sanojen ääntämistä taukojen aikana, ja tätä tarkoitusta varten on parempi lisätä soittimien asetusten valikon sanojen välisiä taukoja.

 1. Muistaa uusia sanoja sekä niiden synonyymejä ja nimityksiä

Erinomainen tekniikka on muistaa sanat niiden synonyymeillä tai antonymous vastaavilla. Useimmat ihmiset ajattelevat yhdistysten avulla, ja uusien tietojen tallentaminen voi olla erittäin tehokasta samankaltaisten tai vastakkaisten sanojen oppimisyhdistelmien yhteydessä. Voit käyttää tätä tekniikkaa luomalla flash-kortteja synonyymeilla ja antonimoilla. Lataa sanakirjoja synonyymeillä ja antonimoilla Internetistä tai löydä niitä lukuisilta itseoppimisteilta oppimasi kielen. Kun olet kerännyt tarvitsemasi koulutusmateriaalin, voit siirtää tietoja tekstitiedostoihin ja lähettää sovelluksestasi. Tämän tuloksena luodaan oma ladatut flash-korttitietokanta oppimateriaaliasi varten ja on mahdollista oppia minkä tahansa yhdistelmän sanoja käyttämällä kaikkia työkaluja. Lisäksi tietokannassamme on jo saatavilla useita synonyymeja ja tunnuksia sisältäviä kortteja. Tämän menetelmän avulla voit muistaa useita uusia sanoja, joilla on samankaltaisia ​​tai vastakkaisia ​​merkityksiä, joiden avulla voit parantaa merkittävästi sanastoasi.

 1. Elokuvien ja videoiden katselu oppimasi kielellä

Tämä on luultavasti kaikkein helpoin ja tehokas tapa kehittää sanastoa, jota voidaan käyttää suoraan äidinkielenään puhujilta. Se on erinomainen tapa tallentaa uusia sanoja suoraan kielellisestä ympäristöstä. Kun opetat uutta kieltä, on erityisen tärkeää ymmärtää slangia ja idiomeja, jotka löytyvät piirroselokuvista. Sinun täytyy päättää, millaista vierasta kieltä haluat oppia. Esimerkiksi englannilla on monia jakoja, kuten amerikkalaista englantia, australialaista englantia, brittiläistä englantia ja niin edelleen. Haluat oppimaan haluamasi kielen tyypin perusteella valita haluamasi maan kuvat. Katsele elokuvia ensin tekstityksillä paremman käsityksen vuoksi. Jos kuulet sanaa, jota et muista heti, sinun on kirjoitettava se sanakirjaan ja toista se myöhemmin. Kun elokuvassa on vaikeasti muistettava sana, keskeytään, käännetään ja kopioin LingoCard-sovellukseen. Sitten kuuntelen kaikki sanat soittimessa ja muistan ne korttien avulla. Voit vahvistaa materiaalia seuraavan kerran, kun voit katsella samaa elokuvaa ilman tekstitystä - jos valitsit mielenkiintoisen elokuvan, toinen katselu ei ole tylsää. Tämän seurauksena, kun katsot jokaista elokuvaa, sinun on luotava yhä vähemmän uusia kortteja, koska sanasto laajenee jatkuvasti. Älä unohda säännöllisyyttä; asettakaa tavoite katsella vähintään yhtä elokuvaa viikossa oppimasi kielellä tai edes katsella kaikkia elokuvia vain oppimasi kielellä ja jonkin ajan kuluttua hallitset uuden kielen.

Yritä käyttää kaikkia käytettävissä olevia menetelmiä sen määrittämiseksi, mikä on sinulle paras.

kuinka parantaa sanastoa

Kun päätät valinnasta ja ymmärrät itsellesi, kuinka parannat sanastoasi parhaiten, sinun on muistettava tehokkaan oppimisen tärkeimmät positiot:

 1. Säännöllisyys. Sinun täytyy harjoitella joka päivä.
 2. Valitse vain tehokkaimmat koulutusvälineet
 3. Määritä paras aika opiskella ja oppia uutta materiaalia
 4. Analysoi tutkittavan aineiston määrä
 5. Aseta selkeä tavoite päivittäisen materiaalin määrän ja kokonaistilavuuden määrälle Mobiilisovelluksissa olemme pyrkineet toteuttamaan kaikki mahdolliset sanakirjojen parantamismenetelmät ja nyt he ovat käytettävissä ihmisille kaikkialla maailmassa. Sinun tarvitsee vain asentaa sovellus älypuhelimeen ja rekisteröityä järjestelmään tallentamaan sanat pilvipalvelimeen. Pyrimme luomaan kansainvälisen koulutuksen alustan kaikkien kansalaisten ihmisille, mikä antaa mahdollisuuden opiskella vieraita kieliä ja käyttää kielikäytäntöä ympäri maailmaa. Toivon, että kehitymme parantaa huomattavasti oppimistuottavuutta ja auttaa sinua parantamaan merkittävästi sanavarastasi.