dut

Hoe de woordenschat verbeteren? De beste manier om nieuwe woorden te onthouden

Andrew Kuzmin / 02 Jun

Hoe de woordenschat verbeteren?

Elke student die een vreemde taal leert, stelt deze vraag. Er zijn verschillende basismethoden om de woordenschat te verbeteren, die we in dit artikel behandelen:

 1. Luisteren naar en herhalen van de woorden die u wilt onthouden
 2. Gebruik van de flashkaart-methode
 3. Verbanden met visuals creëren
 4. Het onthouden van zinnen en zinnen met nieuwe woorden
 5. Uitspraak van nieuwe woorden
 6. Nieuwe woorden onthouden samen met hun synoniemen en antoniemen
 7. Films en video's bekijken in de taal die u aan het leren bent

Om de vraag "Hoe vocabulaire verbeteren?" Te beantwoorden. het is ook noodzakelijk om de individuele of aangeboren kenmerken van je geheugen te begrijpen. Voor sommige mensen is het beter en sneller om nieuwe woorden te onthouden door te luisteren, voor anderen is het schrijven en beoordelen van de geschreven tekst efficiënter. Veel mensen vinden het effectief om woorden te onthouden met behulp van foto's of foto's. U kunt dus de combinatie van methoden kiezen om de woordenschat te verbeteren die het beste voor u werkt.

Laten we elke methode afzonderlijk analyseren en de mogelijke tools overwegen om maximale efficiëntie te bereiken:

 1. Luisteren naar en herhalen van de woorden die u wilt onthouden

Veel mensen onthouden nieuwe woorden het best met de hulp van veelvuldig luisteren. Je kunt een groot aantal audio-opnames vinden die nieuwe woorden uit het materiaal dat je studeert kunnen spelen, maar wat als je de helft van de woorden al op de opname hebt geleerd, maar moeite hebt om de resterende woorden te onthouden? Laten we toegeven dat het niet nodig is om de hele audio-opname opnieuw en opnieuw te beluisteren, als je al een groot aantal woorden hebt onthouden. Bovendien moet het aantal herhalingen en de grootte van de pauzes tussen woorden voor elke persoon afzonderlijk zijn op basis van de kenmerken van uw geheugen. Voor dit doel hebben we een unieke LingoCard-audiospeler ontwikkeld, waarin je alle geleerde woorden kunt verwijderen en alleen kunt luisteren naar degenen die je echt niet kent. U kunt het aantal herhalingen van woorden (of hun vertalingen) en de lengte van pauzes tussen de woorden aanpassen aan de instelling die het beste voor u werkt. Het is ook mogelijk om vanuit elke tekstbestand uw eigen leermateriaal te creëren en te beluisteren. Upload eenvoudig een tekst met vertaling naar de speler en luister. Deze methode is vooral effectief als je geen vrije tijd hebt om te studeren, omdat je altijd en overal naar het leermateriaal kunt luisteren. Momenteel zijn er een groot aantal audioboeken over bepaalde onderwerpen beschikbaar. Om nieuwe woorden te onthouden, kunt u ze ook toevoegen aan uw lijst in onze applicatie en vervolgens met de speler naar hen luisteren.

 1. Gebruik van de flashkaart-methode

De meest populaire methode om woordenschat te verbeteren, is het maken van flash-kaarten, waarbij de ene kant van de kaart een moeilijk te onthouden woord bevat en de andere kant de betekenis of vertaling van het woord heeft. Nadat je een spel kaarten hebt gemaakt, begin je er doorheen te kijken en leg je geleidelijk de kaarten die je al hebt bestudeerd opzij, totdat je het hele spel hebt geleerd. Na een paar maanden gebruik van deze methode had ik al een paar honderd kaarten die erg lastig waren om mee te nemen. Ik wilde ook de volgorde wijzigen van woorden die ik heb onthouden, bijvoorbeeld: alfabetisch, in omgekeerde alfabetische volgorde, willekeurig, in onderwerpen enzovoort. Dus besloot ik om een ​​smartphone te gebruiken, maar ik kon geen eenvoudige en handige applicatie vinden. Toen kreeg ik het idee om een ​​nieuwe applicatie voor smartphones te maken en een paar maanden later ontwikkelde ik de eerste mobiele LingoCard-applicatie met flash-kaarten en één database. Het was nodig om kaarten te maken met de stem van woorden en verschillende databases te maken met de meest gebruikte woorden. Ik begon de implementatie-opties te bespreken met enkele professionele ontwikkelaars die ik kende. De jongens hielden van mijn idee, en als gevolg hiervan begonnen enthousiastelingen zich bij het project aan te sluiten. Na het implementeren van nieuwe ideeën hebben we besloten om daar niet te stoppen en hebben we verschillende meer unieke tools ontwikkeld die al beschikbaar zijn op twee besturingssystemen: Android en iOS. We hebben onze app gratis gehost op Google Play en de Apple Store voor alle landen en alle nationaliteiten.

woordenschat verbeteren

 1. Verbanden met visuals creëren

Veel mensen hebben een goed visueel geheugen en voor hen kan het zeer effectief zijn om associaties te creëren met visuele beelden. Als u bijvoorbeeld een object ziet waarvan u de vreemde betekenis niet meteen kunt onthouden, kunt u een foto van dit object maken en er een woord over schrijven in de taal die u bestudeert. Met onze applicatie is het mogelijk om flash-kaarten te maken met foto's van de camera of afbeeldingen van internet. Als u dus een goed visueel geheugen hebt en bepaalde woorden of uitdrukkingen niet kunt onthouden, kunt u dit woord gewoon in de zoekmachine kopiëren en elke geschikte afbeelding downloaden en aan een flash-kaart koppelen.

 1. Het onthouden van zinnen en zinnen met nieuwe woorden

Het is een zeer effectieve manier om het vocabulaire te verbeteren en een vreemde taal te leren. Zodoende herinner je je onmiddellijk een hoop woorden en zinsbouw. Hiermee kunt u een kant-en-klare zin ophalen in een gesprek zonder dat u elk woord afzonderlijk hoeft op te roepen. Als de woorden die u leert meerdere betekenissen hebben, kan deze methode zeer productief zijn. Dit is heel gebruikelijk, bijvoorbeeld in het Engels, en om het gebruik van een woord te begrijpen, is het beter om het in een zin te onthouden. Meer dan 120 duizend verschillende thematische woordenboeken worden op onze site verzameld en ongeveer de helft ervan bestaat uit zinnen en zinnen.

 1. Uitspraak van nieuwe woorden

Frequente en correcte uitspraak van de woorden die u aan het leren bent, helpt hen om ze perfect te onthouden. Deze methode is goed om te gebruiken na het luisteren naar de uitspraak van woorden met een volgende herhaling. Probeer ze uit te spreken in combinatie met andere gerelateerde woorden of in zinnen. We leverden alle taalkaarten met een luisterfunctie in elke taal om een ​​voorbeeld van de juiste uitspraak te horen. Na het starten van de audiospeler is het zeer effectief om de uitspraak van woorden tijdens pauzes te herhalen, en met dit doel is het beter om de pauzes tussen de woorden in het instellingenmenu van de speler te verlengen.

 1. Nieuwe woorden onthouden samen met hun synoniemen en antoniemen

Een uitstekende techniek is om woorden te onthouden met hun synonieme of niet-gelijkwaardige equivalenten. De meeste mensen denken met behulp van associaties en het onthouden van nieuwe informatie kan erg effectief zijn in combinatie met het leren van combinaties van soortgelijke of tegengestelde woorden. U kunt deze techniek gebruiken door flash-kaarten te maken met synoniemen en antoniemen. Download woordenboeken met synoniemen en antoniemen van internet of vind ze in talloze autodidactische handleidingen van de taal die u aan het leren bent. Na het samenstellen van het trainingsmateriaal dat u nodig heeft, kunt u de gegevens overbrengen naar tekstbestanden en uploaden naar onze applicatie. Als gevolg daarvan maak je je eigen geüploade database met flash-kaarten voor je studiemateriaal en is het mogelijk om elke combinatie van woorden te leren met al onze tools. Daarnaast zijn al een groot aantal kaarten gemaakt met synoniemen en antoniemen al beschikbaar in onze databases. Door deze methode te gebruiken, kun je verschillende nieuwe woorden onthouden met dezelfde of tegengestelde betekenissen, waardoor je je vocabulaire aanzienlijk kunt verbeteren.

 1. Films en video's bekijken in de taal die u aan het leren bent

Dit is waarschijnlijk de meest toegankelijke en effectieve methode om de woordenschat te verbeteren, die direct kan worden gebruikt door native speakers. Het is een geweldige methode om nieuwe woorden uit de taalomgeving te onthouden. Bij het leren van een nieuwe taal, is het vooral belangrijk om het jargon en idiomatische uitdrukkingen te begrijpen die in speelfilms te vinden zijn. U moet beslissen welk type vreemde taal u wilt leren. Engels heeft bijvoorbeeld veel afdelingen zoals Amerikaans Engels, Australisch Engels, Brits Engels, enzovoort. Op basis van het type taal dat u wilt leren, moet u films selecteren die in het juiste land zijn opgenomen. Bekijk films eerst met ondertitels voor een betere perceptie. Als u een woord hoort dat u niet meteen kunt onthouden, moet u dit opschrijven in het woordenboek en dit later herhalen. Wanneer een moeilijk te onthouden woord in een film tegenkomt, pauzeer, vertaal en kopieer ik het gewoonlijk naar de LingoCard-applicatie. Dan luister ik naar alle woorden in de speler en onthoud ze met behulp van de kaarten. Om het materiaal te consolideren, kun je de volgende keer dat je dezelfde film zonder ondertitels bekijkt - als je een heel interessante film hebt gekozen, zal de tweede weergave niet saai zijn. Als gevolg hiervan moet je bij elke film die je bekijkt steeds minder nieuwe kaarten maken, omdat je woordenschat zich voortdurend zal uitbreiden. Vergeet niet over regelmaat; stel een doel op om minstens één film per week te bekijken in de taal die u aan het leren bent, of beter alle films alleen in de taal die u aan het leren bent te bekijken en na een tijdje zult u de nieuwe taal beheersen.

Probeer alle beschikbare methoden te gebruiken om te bepalen welke het beste voor u is.

woordenschat verbeteren

Wanneer u de keuze bepaalt en zelf begrijpt hoe u uw woordenschat het beste kunt verbeteren, moet u de belangrijkste veronderstellingen over effectief leren onthouden:

 1. Regelmaat. Je moet elke dag oefenen.
 2. Kies alleen de meest effectieve hulpmiddelen voor training
 3. Bepaal de beste tijd voor het bestuderen en leren van nieuw materiaal
 4. Analyseer het volume van het bestudeerde materiaal
 5. Stel een duidelijk doel in voor de hoeveelheid materiaal die dagelijks moet worden onthouden en het totale volume In onze mobiele applicaties hebben we geprobeerd alle mogelijke methoden voor het verbeteren van het vocabulaire te implementeren en nu zijn ze beschikbaar voor mensen overal ter wereld. U hoeft de applicatie alleen op uw smartphone te installeren en in het systeem te registreren om uw woorden op de cloudserver op te slaan. We werken aan het creëren van een internationaal educatief platform voor mensen van alle nationaliteiten, wat de mogelijkheid biedt om vreemde talen te studeren en een taalbeoefening over de hele wereld te hebben. Ik hoop dat onze ontwikkelingen uw leerproductiviteit aanzienlijk zullen verbeteren en u zullen helpen om uw vocabulaire aanzienlijk te verbeteren.