nob

Hvordan forbedre ordforråd? De beste måtene å huske nye ord

Andrew Kuzmin / 21 Jun

Hvordan forbedre ordforråd?

Hver student som lærer et fremmedspråk spør dette spørsmålet. Det er flere grunnleggende måter å forbedre ordforrådet på, som vi vil dekke i denne artikkelen:

 1. Lytte til og gjenta ordene du vil huske
 2. Bruke flashkortmetoden
 3. Opprette foreninger med visuals
 4. Memorere setninger og setninger som inneholder nye ord
 5. Uttale av nye ord
 6. Memorere nye ord sammen med deres synonymer og antonymer
 7. Se på filmer og videoer på språket du lærer

Å svare på spørsmålet "Hvordan forbedre ordforråd?" det er også nødvendig å forstå de enkelte eller medfødte funksjoner i minnet ditt. For noen mennesker er det bedre og raskere å huske nye ord ved å lytte, for andre, skriving og gjennomgang av den skrevne teksten er mer effektiv. Mange synes det er effektivt å huske ord med bilder eller bilder. Så, du kan velge kombinasjonen av metoder for å forbedre vokabular som vil fungere best for deg.

La oss analysere hver metode separat og vurdere de mulige verktøyene for å oppnå maksimal effektivitet:

 1. Lytte til og gjenta ordene du vil huske

Mange mennesker husker nye ord best ved hjelp av hyppig lytting. Du kan finne et stort antall lydopptak som kan spille nye ord fra materialet du studerer, men hva om du allerede har lært halvparten av ordene på opptaket, men sliter med å huske de gjenværende ordene? La oss innrømme at det ikke er nødvendig å lytte til hele lydopptaket igjen og igjen, hvis du allerede har husket et betydelig antall ord. I tillegg bør antall repetisjoner og størrelsen på pausene mellom ordene for hver person være individuelt basert på egenskapene til minnet ditt. For dette formål utviklet vi en unik LingoCard lydspiller, hvor du kan slette alle lærte ord og bare høre på de du egentlig ikke vet. Du kan justere antall repetisjoner av ord (eller deres oversettelser) og lengden på pauser mellom ordene til innstillingen som vil fungere best for deg. Det er også mulig å lage og lytte til eget læringsmateriale fra tekstfiler. Bare last opp en tekst med oversettelse til spilleren og lytt. Denne metoden er spesielt effektiv hvis du ikke har fritid til å studere, fordi du kan lytte til læringsmaterialet når som helst og hvor som helst. For tiden er det et stort antall lydbøker om enkelte emner. For å huske nye ord, kan du også legge dem til i listen i vår søknad og deretter høre på dem ved hjelp av spilleren.

 1. Bruke flashkortmetoden

Den mest populære metoden for å forbedre ordforrådet er å lage flash-kort, hvor den ene siden av kortet har et vanskelig å huske ord, og den andre siden har betydningen eller oversettelsen av ordet. Etter at du har laget et kort kort, begynner du å se gjennom dem, og setter gradvis inn kortene du allerede har studert, til du har lært hele kortstokken. Etter noen måneder med å bruke denne metoden hadde jeg allerede flere hundre kort som var svært ubeleilig å bære rundt. Jeg ønsket også å endre rekkefølgen på ord jeg husket, for eksempel: alfabetisk, i omvendt alfabetisk rekkefølge, tilfeldig, i emner og så videre. Så jeg bestemte meg for å bruke en smarttelefon, men jeg kunne ikke finne et enkelt og praktisk program. Så da hadde jeg ideen om å lage en ny applikasjon for smarttelefoner, og et par måneder senere utviklet jeg den første mobile LingoCard-applikasjonen med flash-kort og en database. Det var nødvendig å lage kort med lyden av noen ord og lage flere databaser med de mest brukte ordene. Jeg begynte å diskutere implementeringsalternativer med noen profesjonelle utviklere jeg visste. Gutta likte ideen min, og følgelig begynte entusiaster å bli med i prosjektet. Etter å ha implementert nye ideer, bestemte vi oss for ikke å stoppe der og utviklet flere flere unike verktøy som allerede er tilgjengelige på to operativsystemer: Android og iOS. Vi har hostet vår app gratis på Google Play og Apple Store for alle land og alle nasjonaliteter.

hvordan forbedre ordforråd

 1. Opprette foreninger med visuals

Mange har god visuell hukommelse, og for dem kan det være svært effektivt å skape foreninger med visuelle bilder. Hvis du for eksempel ser et objekt, den utenlandske betydningen som du ikke umiddelbart kan huske, kan du ta et bilde av dette objektet og skrive et ord på det på språket du studerer. Med vår søknad er det mulig å lage flash-kort med bilder fra kameraet eller bilder fra Internett. Dermed, hvis du har et godt visuelt minne og ikke kan huske noen ord eller uttrykk, kan du bare kopiere dette ordet inn i søkemotoren og laste ned et passende bilde, og legge det til et flash-kort.

 1. Memorere setninger og setninger som inneholder nye ord

Det er en svært effektiv måte å forbedre vokabular på og lære et fremmedspråk. Dermed husker du umiddelbart en haug med ord og setningsstruktur. Dette gjør at du kan hente en ferdig setning i en samtale uten å måtte huske hvert ord separat. Hvis ordene du lærer har flere betydninger, kan denne metoden være svært produktiv. Dette er veldig vanlig for eksempel på engelsk, og for å forstå bruken av et ord, er det bedre å huske det i en setning. Mer enn 120 tusen forskjellige tematiske ordbøker samles på nettstedet vårt, og om lag halvparten består av setninger og setninger.

 1. Uttale av nye ord

Hyppig og korrekt uttale av ordene du lærer bidrar til å huske dem perfekt. Denne metoden er god å bruke etter å ha lyttet til uttalen av ord med en etterfølgende repetisjon. Prøv å uttale dem i kombinasjon med andre relaterte ord eller i setninger. Vi leverte alle språkkort med en lyttingsfunksjon på et hvilket som helst språk for å høre et eksempel på riktig uttale. Etter at du har startet lydspilleren, er det svært effektivt å gjenta uttalen av ord under pauser, og i dette formålet er det bedre å øke lengden på pausene mellom ordene i innstillingsmenyen til spilleren.

 1. Memorere nye ord sammen med deres synonymer og antonymer

En utmerket teknikk er å huske ord med deres synonyme eller antonymiske ekvivalenter. De fleste tror med hjelp av foreninger, og det kan være svært effektivt å huske ny informasjon i forbindelse med læringskombinasjoner av lignende eller motsatte ord. Du kan bruke denne teknikken ved å lage flash-kort med synonymer og antonymer. Last ned ordbøker med synonymer og antonymer fra Internett, eller finn dem i mange selvlærte opplæringsprogrammer på språket du lærer. Etter å ha samlet opp treningsmaterialet du trenger, kan du overføre dataene til tekstfiler og laste dem opp til vår søknad. Som et resultat vil du opprette din egen opplastede database med flash-kort for studiemateriellet, og det vil være mulig å lære en hvilken som helst kombinasjon av ord som bruker alle våre verktøy. I tillegg er et stort antall kort opprettet med synonymer og antonymer allerede tilgjengelige i våre databaser. Som et resultat av å bruke denne metoden kan du huske flere nye ord med deres tilsvarende eller motsatte betydninger, noe som gjør det mulig å forbedre ordforrådet ditt betraktelig.

 1. Se på filmer og videoer på språket du lærer

Dette er trolig den mest tilgjengelige og effektive metoden for å forbedre ordforrådet, som kan brukes direkte fra morsmål. Det er en fin metode for å huske nye ord rett fra språkmiljøet. Når du lærer et nytt språk, er det spesielt viktig å forstå slang og idiomer som finnes i spillefilmer. Du må bestemme hvilken type fremmed språk du vil lære. For eksempel har engelsk mange divisjoner som amerikansk engelsk, australsk engelsk, britisk engelsk og så videre. Basert på hvilken type språk du vil lære, må du velge filmer som ble skutt i det aktuelle landet. Se filmer først med undertekster for bedre oppfatning. Hvis du hører et ord som du ikke kan huske på en gang, må du skrive det ned i ordboken og gjenta det senere. Når et hardt å huske ord kommer over i en film, pleier jeg vanligvis å stoppe, oversette og kopiere den til LingoCard-applikasjonen. Deretter hører jeg på alle ordene i spilleren og husker dem med kortene. For å konsolidere materialet, neste gang du kan se den samme filmen uten teksting - hvis du valgte en veldig interessant film, vil den andre visning ikke være kjedelig. Som et resultat, med hver film du ser, må du opprette færre og færre nye kort, fordi vokabularet ditt hele tiden vil ekspandere. Ikke glem om regelmessighet; sett inn et mål for å se minst en film om uken på språket du lærer, eller enda bedre se alle filmene bare på språket du lærer, og etter en stund vil du mestre det nye språket.

Prøv å bruke alle tilgjengelige metoder for å finne ut hvilken som er best for deg.

hvordan forbedre ordforråd

Når du bestemmer deg for valget og forstår selv hvordan du forbedrer ditt ordforråd best, må du huske de viktigste postulatene for effektiv læring:

 1. Regelmessighet. Du må øve hver dag.
 2. Velg bare de mest effektive verktøyene for trening
 3. Bestem den beste tiden for å studere og lære nytt materiale
 4. Analyser volumet av det studerte materialet
 5. Sett et klart mål for mengden materiale som skal lagres daglig og totalvolumet I våre mobile applikasjoner har vi forsøkt å implementere alle mulige metoder for å forbedre vokabularet, og nå er de tilgjengelige for mennesker hvor som helst i verden. Du trenger bare å installere programmet på smarttelefonen og registrere deg i systemet for å lagre ordene dine på sky serveren. Vi jobber for å skape en internasjonal utdanningsplattform for folk av alle nasjonaliteter, noe som gir mulighet til å studere fremmedspråk og ha en språkøvelse rundt om i verden. Jeg håper at våre utviklinger vil forbedre din læringsproduktivitet betydelig og hjelpe deg med å forbedre ordforrådet ditt betraktelig.