dut

Hoe snel Engels leren?

Andrew Kuzmin / 05 Feb

Hoe snel Engels leren?

Ik stelde mezelf deze vraag twee jaar geleden (op 32-jarige leeftijd).

Ben ik begonnen met het actief leren van een nieuwe taal, kwam ik drie belangrijke problemen tegen:

  1. Verbetering van woordenschat en opslag van moeilijk te onthouden woorden
  2. Gebrek aan tijd voor het studeren van vreemde talen
  3. Hoe native speakers te vinden voor taalbeoefening

Om een ​​beter resultaat te bereiken, moest ik, zoals misschien elke andere persoon die een vreemde taal studeerde, deze problemen oplossen.

In het begin begon ik de meest gebruikelijke manier te gebruiken om mijn woordenschat uit te breiden met behulp van flash-kaarten, waarbij ik aan de ene kant het woord in het Engels schreef en aan de andere kant de vertaling ervan. Al na een paar maanden had ik honderden flash-kaarten verzameld, die buitengewoon onhandig waren om mee te nemen. Daarna besloot ik om een ​​mobiele applicatie voor het gemak te gebruiken, maar toen ik de producten bestudeerde die op dat moment op de markt beschikbaar waren, kon ik geen applicatie vinden die voor mij eenvoudig en gemakkelijk was.

Gelukkig had ik ervaring met het ontwikkelen van software en wilde ik een effectieve tool bouwen voor persoonlijk gebruik. Als een fan van het Android-besturingssysteem, ben ik zelfstandig begonnen met het ontwikkelen van de eerste versie van LingoCard voor mijn smartphone en binnen een paar maanden was de eerste applicatie met taalkaarten en één database (één spel kaarten) klaar. Later had ik de wens om kaarten te maken met uitspraken van woorden en de mogelijkheid om databases te maken met de meest gebruikte woorden. Ik begon de implementatie-opties te bespreken met vertrouwde professionele ontwikkelaars. De jongens vonden mijn idee leuk, waardoor enthousiastelingen zich bij het project begonnen aan te sluiten. Na het implementeren van deze nieuwe ideeën hebben we besloten om daar niet te stoppen en hebben we een aantal meer unieke tools voor twee besturingssystemen ontwikkeld: Android en iOS. We hebben onze app gratis gehost op Google Play en de Apple Store.

Hoe snel Engels leren

In de loop van enkele maanden begonnen tienduizenden mensen over de hele wereld onze app te gebruiken en we hebben veel bedankbrieven ontvangen, aanwijzingen voor fouten en ideeën om het product te verbeteren waar we dankbaar voor zijn. Als gevolg daarvan hebben we genoeg taken en nieuwe ontwikkelingsideeën verzameld om ons op zijn minst een paar jaar te bezighouden.

Terwijl je jezelf onderdompelt in de taalomgeving, begrijp je hoe belangrijk het is om snel zinnen te kunnen bouwen. Het is het vermogen om zinnen en basiszinnen te begrijpen die uw spraak aanvaardbaar maken voor conversatie en snelle vertaling. Daarom hebben we besloten om kaarten samen te stellen met zinnen, zinsdelen en idioom. Op dit moment vindt u honderdduizenden van dergelijke taalkaarten die nuttige zinnen en zinnen bevatten in onze applicatie.

Omdat we werkten aan het probleem van het gebrek aan studietijd, hebben we besloten om een ​​unieke audiospeler te maken die alle tekst en alle kaarten die in een specifieke volgorde zijn gemaakt, zal uitzenden, terwijl ze afwisselend vreemde woorden en hun vertaling gebruikt. Dientengevolge kan Engels worden geleerd op een manier die vergelijkbaar is met het luisteren naar muziek, overal en altijd. Momenteel is deze tool voorzien van de mogelijkheid om ongeveer 40-50 vreemde talen te beluisteren, afhankelijk van het gebruikte apparaat en platform. Ik veronderstel dat onze speler ooit in de nabije toekomst met alle bekende talen zal kunnen werken.

Om het probleem op te lossen van het lokaliseren van moedertaalsprekers voor spreekbeurten, zijn we bezig met het creëren van een sociaal netwerk en het ontwikkelen van speciale algoritmen voor dit netwerk om elke gebruiker te verbinden met een gepersonaliseerde moedertaalspreker of expert.

Als gevolg van de integratie van al onze leermiddelen in één complex, zullen we een internationaal educatief platform creëren voor het bestuderen van elke vreemde taal met behulp van mensen van elke nationaliteit.