swe

Hur lär man sig engelska snabbt?

Andrew Kuzmin / 07 Feb

Hur lär man sig engelska snabbt?

Jag frågade mig själv denna fråga för två år sedan (vid 32 års ålder).

Efter att ha börjat aktivt lära mig ett nytt språk från början, kom jag över tre huvudproblem:

  1. Förbättra ordförråd och lagring av svåra att komma ihåg ord
  2. Brist på tid för att studera främmande språk
  3. Hur man hittar modersmål för språkkunskaper

För att uppnå ett bättre resultat måste jag, som kanske alla andra som studerar ett främmande språk, lösa dessa problem.

I början började jag använda den vanligaste sätten att utöka mitt ordförråd genom att använda flash-kort, där på ena sidan jag skrev ordet på engelska och på andra sidan sin översättning. Efter bara några månader hade jag ackumulerat flera hundra flash-kort, vilket var extremt obekvämt att bära runt. Därefter bestämde jag mig för att använda en mobilapplikation av bekvämlighet, men efter att ha granskat de tillgängliga produkterna på marknaden kunde jag inte hitta en applikation som var enkel och bekväm för mig.

Lyckligtvis hade jag erfarenhet av att utveckla programvara och jag ville bygga ett effektivt verktyg för personligt bruk. Som fan av Android-operativsystemet började jag självständigt att utveckla den första versionen av LingoCard för min smartphone och om ett par månader var den första applikationen med språkkort och en databas (ett kort kort) klar. Senare hade jag en önskan om att göra kort som hade uttalanden av ord och förmågan att skapa databaser med de vanligaste orden. Jag började diskutera implementeringsalternativ med bekanta professionella utvecklare. Killarna gillade min idé, vilket ledde till att entusiaster började delta i projektet. Efter att ha implementerat dessa nya idéer bestämde vi oss för att inte stanna där och utvecklat flera fler unika verktyg för två operativsystem: Android och iOS. Vi har värd vår app på Google Play och Apple Store gratis.

Hur lär man sig engelska snabbt

Under flera månader började tiotusentals människor runt om i världen använda vår app och vi har fått många tackbrev, indikationer på misstag och idéer för att förbättra den produkt som vi är tacksamma för. Som ett resultat har vi ackumulerat tillräckligt många uppgifter och nya idéer för utveckling att ockupera oss för några år åtminstone.

När du fördjupa dig i språkmiljön kommer du att förstå hur viktigt det är att snabbt kunna bygga meningar. Det är förmågan att förstå meningar och grundläggande fraser som gör ditt tal acceptabelt för konversation och snabb översättning. Därför bestämde vi oss för att skriva kort som innehåller meningar, fraser och idiom. För tillfället kan du hitta hundratusentals sådana språkkort som innehåller användbara fraser och meningar inom vår ansökan.

När vi arbetade på problemet med brist på studietid bestämde vi oss för att skapa en unik ljudspelare som röstar vilken text som helst och vilka kort som skapats i en viss ordning, samtidigt som de växlar mellan främmande ord och deras översättning. Som ett resultat kan engelska läras på ett sätt som liknar att lyssna på musik var som helst och när som helst. För närvarande finns det här verktyget möjlighet att lyssna på cirka 40-50 främmande språk, beroende på vilken enhet och plattform som används. Jag antar att någon spelare inom en snar framtid kommer att kunna arbeta med alla kända språk.

För att lösa problemet med att lokalisera individer för samtal, är vi engagerade i att skapa ett socialt nätverk och utveckla speciella algoritmer för det här nätverket för att ansluta varje användare med en personlig inbyggd eller experthögtalare.

Som en följd av integrationen av alla våra inlärningsverktyg i ett komplex skapar vi en internationell utbildningsplattform för att studera något främmande språk med hjälp av personer med någon nationalitet.