alb

Si të mësoni anglisht shpejt?

Andrew Kuzmin / 25 Jan

Si të mësoni anglisht shpejt?

E pyeta veten këtë pyetje dy vjet më parë (në moshën 32 vjeçare).

Duke filluar në mënyrë aktive të mësoj një gjuhë të re nga e para, hasa tri probleme kryesore:

  1. Përmirësimi i fjalorit dhe ruajtja e fjalëve të vështira
  2. Mungesa e kohës për të studiuar gjuhë të huaja
  3. Si të gjeni folësit amtare për praktikë gjuhësore

Për të arritur një rezultat më të mirë, unë, si ndoshta çdo person tjetër që studionte një gjuhë të huaj, duhej t'i zgjidhnin këto probleme.

Në fillim, fillova të përdorja mënyrën më të shpeshtë të zgjerimit të fjalorit tim duke përdorur kartela flash, ku në njërën anë e shkruaja fjalën në anglisht dhe në anën tjetër përkthimin e saj. Pas pak muajsh, kisha grumbulluar disa qindra karta flash, të cilat ishin jashtëzakonisht të papërshtatshme për të mbajtur rreth. Pas kësaj vendosa të përdorja një aplikacion mobil për lehtësi, por pasi i shqyrtova produktet në dispozicion në atë kohë në treg, nuk gjeta një aplikacion që ishte i thjeshtë dhe i përshtatshëm për mua.

Për fat të mirë, kisha përvojë në zhvillimin e softuerit dhe kam dashur të ndërtoj një mjet efektiv për përdorim personal. Duke qenë një tifoz i sistemit operativ Android, unë në mënyrë të pavarur fillova të zhvilloja versionin e parë të LingoCard për smartphone tim dhe në disa muaj aplikimi i parë me kartat gjuhësore dhe një bazë të dhënash (një kuvertë kartelash) ishte gati. Më vonë, kisha dëshirën për të bërë letra që kishin shprehje fjalësh dhe aftësinë për të krijuar bazat e të dhënave me fjalët më të përdorura. Fillova të diskutoj opsionet e zbatimit me zhvilluesit e njohur profesionistë. Djemtë i pëlqente ideja ime, si rezultat i të cilit entuziastët filluan të bashkoheshin me projektin. Pas zbatimit të këtyre ideve të reja, ne vendosëm të mos ndalemi atje dhe të krijuam disa mjete më unike për dy sisteme operative: Android dhe iOS. Ne e kemi pritur aplikacionin tonë në Google Play dhe në dyqanin Apple falas.

mësoni anglisht shpejt

Gjatë disa muajve, dhjetëra mijëra njerëz në mbarë botën filluan të përdorin aplikacionin tonë dhe ne kemi marrë shumë letra falënderimi, tregues të gabimeve si dhe ide për përmirësimin e produktit për të cilin ne jemi mirënjohës. Si rezultat, ne kemi akumuluar detyra të mjaftueshme dhe ide të reja për zhvillim që të na zënë për pak vite.

Ndërsa zhyteni në mjedisin gjuhësor, ju arrini të kuptoni se sa e rëndësishme është që të jetë në gjendje të ndërtojë shpejt fjali. Është aftësia për të kuptuar fjali dhe frazat bazë që e bëjnë fjalën tuaj të pranueshme për biseda dhe përkthim të shpejtë. Prandaj, vendosëm të shkruanim kartat që përmbajnë fjali, fraza dhe idioma. Për momentin, ju mund të gjeni qindra e mijëra karta të tilla gjuhësore që përmbajnë fraza dhe fjali të dobishme brenda aplikacionit tonë.

Duke punuar për problemin e mungesës së kohës së studimit, ne kemi vendosur të krijojmë një lojtar unik audio që do të shprehë çdo tekst dhe çdo kartelë të krijuar në një mënyrë specifike, ndërsa alternuar midis fjalëve të huaja dhe përkthimit të tyre. Si rezultat, anglishtja mund të mësohet në një mënyrë që është e ngjashme me dëgjimin e muzikës kudo dhe në çdo kohë. Aktualisht ky mjet është i pajisur me aftësinë për të dëgjuar rreth 40-50 gjuhë të huaja, në varësi të pajisjes dhe platformës së përdorur. Unë mendoj se në një moment në të ardhmen e afërt lojtari ynë do të jetë në gjendje të punojë me të gjitha gjuhët e njohura.

Për të zgjidhur problemin e gjetjes së folësve amtare për praktikë kolektive, ne jemi të angazhuar në krijimin e një rrjeti social dhe zhvillimin e algoritmeve të veçanta për këtë rrjet, në mënyrë që të lidhim çdo përdorues me një folës të personalizuar ose ekspert.

Si rezultat i integrimit të të gjitha mjeteve tona mësimore në një kompleks, ne do të krijojmë një platformë ndërkombëtare edukimi për të studiuar çdo gjuhë të huaj me ndihmën e njerëzve të çdo kombësie.