gre

Πώς να μάθουν αγγλικά γρήγορα;

Andrew Kuzmin / 06 Feb

Πώς να μάθουν αγγλικά γρήγορα;

Ρώτησα τον εαυτό μου αυτή την ερώτηση πριν από δύο χρόνια (σε ηλικία 32 ετών).

Έχοντας αρχίσει να μαθαίνει μια νέα γλώσσα από την αρχή, βρήκα τρία βασικά προβλήματα:

  1. Βελτίωση του λεξιλογίου και αποθήκευση λέξεων που είναι δύσκολο να θυμηθούμε
  2. Έλλειψη χρόνου για τη μελέτη ξένων γλωσσών
  3. Πώς να βρεθούν οι γηγενείς ομιλητές για τη γλωσσική πρακτική

Για να επιτύχω ένα καλύτερο αποτέλεσμα, όπως και ίσως κάθε άλλο άτομο που μελετά ξένη γλώσσα, έπρεπε να λύσει αυτά τα προβλήματα.

Στην αρχή άρχισα να χρησιμοποιώ τον πιο συνηθισμένο τρόπο επέκτασης του λεξιλογίου μου χρησιμοποιώντας κάρτες flash, όπου από τη μία πλευρά έγραψα τη λέξη στα αγγλικά και από την άλλη την μετάφραση. Μετά από λίγους μήνες, είχα συγκεντρώσει αρκετές εκατοντάδες κάρτες φλας, οι οποίες ήταν εξαιρετικά ακατάλληλες για μεταφορά. Μετά από αυτό αποφάσισα να χρησιμοποιήσω μια εφαρμογή για κινητά, αλλά έχοντας εξετάσει τα διαθέσιμα εκείνη την στιγμή προϊόντα στην αγορά, δεν βρήκα μια εφαρμογή που ήταν απλή και βολική για μένα.

Ευτυχώς, είχα την εμπειρία ανάπτυξης λογισμικού και θέλησα να οικοδομήσω ένα αποτελεσματικό εργαλείο για προσωπική χρήση. Όντας οπαδός του λειτουργικού συστήματος Android, ανέπτυξα ξεχωριστά την πρώτη έκδοση του LingoCard για το smartphone μου και μέσα σε λίγους μήνες ήταν έτοιμη η πρώτη εφαρμογή με κάρτες γλώσσας και μία βάση δεδομένων (μία τράπουλα). Αργότερα, είχα την επιθυμία να κάνω κάρτες που είχαν προφορές λέξεων και τη δυνατότητα δημιουργίας βάσεων δεδομένων με τις πιο συνηθισμένες λέξεις. Άρχισα να συζητώ επιλογές εφαρμογής με οικείους επαγγελματίες προγραμματιστές. Οι τύποι μου άρεσε η ιδέα μου, ως αποτέλεσμα της οποίας οι λάτρεις άρχισαν να εντάσσονται στο έργο. Μετά την εφαρμογή αυτών των νέων ιδεών, αποφασίσαμε να μην σταματήσουμε εκεί και να αναπτύξουμε αρκετά μοναδικά εργαλεία για δύο λειτουργικά συστήματα: Android και iOS. Έχουμε φιλοξενήσει δωρεάν την εφαρμογή μας στο Google Play και το Apple Store.

Πώς να μάθουν αγγλικά γρήγορα;

Κατά τη διάρκεια πολλών μηνών, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο άρχισαν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή μας και έχουμε λάβει πολλές ευχαριστίες επιστολές, ενδείξεις λάθους καθώς και ιδέες για τη βελτίωση του προϊόντος για το οποίο είμαστε ευγνώμονες. Ως αποτέλεσμα, έχουμε συσσωρεύσει αρκετά καθήκοντα και νέες ιδέες για την ανάπτυξη που μας απασχολούν τουλάχιστον για μερικά χρόνια.

Καθώς βυθίζεστε στο γλωσσικό περιβάλλον, καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι να είστε σε θέση να δημιουργείτε σύντομα προτάσεις. Είναι η ικανότητα κατανόησης προτάσεων και βασικών φράσεων που καθιστούν την ομιλία σας αποδεκτή για συνομιλία και γρήγορη μετάφραση. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να συνθέσουμε κάρτες που περιέχουν προτάσεις, φράσεις και ιδιώματα. Προς το παρόν, μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες χιλιάδες τέτοιων γλωσσικών καρτών που περιέχουν χρήσιμες φράσεις και προτάσεις μέσα στην εφαρμογή μας.

Εξετάζοντας το πρόβλημα της έλλειψης χρόνου μελέτης, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου που θα εκφράζει οποιοδήποτε κείμενο και τυχόν κάρτες που δημιουργούνται με συγκεκριμένη σειρά, ενώ εναλλάσσονται μεταξύ ξένων λέξεων και της μετάφρασής τους. Ως αποτέλεσμα, τα αγγλικά μπορούν να μάθουν με τρόπο παρόμοιο με τον τρόπο που ακούτε μουσική οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Επί του παρόντος, αυτό το εργαλείο έχει τη δυνατότητα να ακούει περίπου 40-50 ξένες γλώσσες, ανάλογα με τη συσκευή και την πλατφόρμα που χρησιμοποιείται. Υποθέτω ότι σε κάποιο σημείο στο εγγύς μέλλον ο παίκτης μας θα μπορεί να συνεργαστεί με όλες τις γνωστές γλώσσες.

Για την επίλυση του προβλήματος του εντοπισμού των εγγενών ομιλητών για πρακτική χρήση, ασχολούμαστε με τη δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου και την ανάπτυξη ειδικών αλγορίθμων για αυτό το δίκτυο, προκειμένου να συνδέσουμε κάθε χρήστη με έναν εξατομικευμένο ή έμπειρο ομιλητή.

Ως αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης όλων των εργαλείων μάθησης σε ένα συγκρότημα, θα δημιουργήσουμε μια διεθνή εκπαιδευτική πλατφόρμα για τη μελέτη οποιασδήποτε ξένης γλώσσας με τη βοήθεια ανθρώπων οποιασδήποτε εθνικότητας.