alb

Si të gjeni folës amtare për praktikë gjuhësore?

Andrew Kuzmin / 27 Jan

Si të gjeni folës amtare për praktikë gjuhësore?

Kjo pyetje është me interes për pothuajse çdo person që mëson një gjuhë të huaj.

Pas zhvillimit të suksesshëm të versioneve të para të aplikacionit mobil LingoCard, vendosja e tij publike dhe lehtësia e aksesit, aplikacioni fitoi dhjetëra mijëra përdorues.

Por çfarë lidhje me praktikën e gjuhës? Ne menduam - pse nuk bashkojmë të gjithë këta njerëz për të komunikuar në gjuhët e tyre amtare dhe për të ndihmuar njëri-tjetrin.

Si rezultat, ne kishim idenë e krijimit të një platforme ndërkombëtare edukative që do të zgjidhë problemin e praktikës për ata që studiojnë gjuhët e huaja duke i ndihmuar ata të gjejnë mësues të përshtatshëm.

gjeni folës amtare

Ndoshta gjuha më e popullarizuar e komunikimit ndërkombëtar është anglishtja. Sipas statistikave, më shumë se 80% e numrit të përgjithshëm të studentëve të gjuhëve të huaja (rreth 1.5 miliard) studiojnë gjuhën angleze dhe pothuajse gjithkush ka nevojë për praktikë gjuhësore.

Dhe ku mund të gjejmë shumë folës anglezë?

Çfarë duhet të komunikojnë bashkë me ne folësit amë?

Së pari, mundësia për të fituar para online. Miliona njerëz në mbarë botën janë të gatshëm të bëjnë para online përmes komunikimit në gjuhën e tyre.

Së dyti, shumë folës të gjuhës angleze gjithashtu studiojnë gjuhë të huaja dhe kanë nevojë për praktikë gjuhësore në gjuhën e huaj që ata po studiojnë. Shumë prej tyre duan të mësojnë gjuhën që flisni. Kështu, mund të ndihmoni njëri-tjetrin të mësoni, duke bërë aktivitete të tilla si shpenzimi i 30 minutave të komunikimit në gjuhën tuaj amtare në këmbim të 30 minutave të komunikimit në gjuhën që po mësoni.

Së treti, një numër i madh njerëzish në mbarë botën kanë nevojë për arsim online dhe po kërkojnë mësues në disiplina të tjera. Për shembull - në matematikë, muzikë, gatim të enëve kombëtare, shkenca të sakta, kontabilitet, programim, dizajn etj. Secili person ka aftësitë dhe talentet e veta individuale. Po sikur të ndihmonit të mësonit dikujt gjuhën që ata po studiojnë, ndërsa po mësohet diçka në të njëjtën kohë. Për shembull: Jessica jeton në një qytet të vogël amerikan dhe ka nevojë për një mësues matematikë, por ajo nuk ka para dhe është shumë e vështirë për të që të gjejë mësuesin e duhur. Për fat të mirë, për Jessica, ju e njihni mirë matematikën dhe ju duhet të gjeni një folës anglez, por jetoni në Rusi. Platforma jonë do t'ju prezantojë me njëri-tjetrin dhe kështu do të jeni në gjendje të mësoni falas ndërsa ndani njohuritë tuaja, edhe nëse jetoni në anët e kundërta të Tokës.

Për më tepër, duke përdorur programet tona gjatë një bisede ose videokonferencë, mund të krijoni me shpejtësi kartat e gjuhës me fjalë dhe fjali të reja që menjëherë do të shkoni në ruajtjen tuaj të re për memorizimin e mëvonshëm dhe përdorimin me të gjitha mjetet tona.

Kështu, platforma ndërkombëtare e edukimit mund të shkojë në çdo disiplinë dhe ne kemi mundësinë për të ndihmuar një numër të madh njerëzish anembanë botës.

Mënyra më e mirë për të mësuar gjuhën është të zhytesh plotësisht në mjedisin gjuhësor, kështu që ne planifikojmë të zhvillojmë mjete për të gjetur strehim në çdo vend me mundësi për të komunikuar me shokët e mundshëm, si dhe aftësinë për të gjetur klasa në shkollat ​​gjuhësore dhe planifikimin udhëton.

Në shikim të parë, ideja jonë mund të duket jorealiste për shumë njerëz, por me zbatimin e duhur dhe raportimin e informacionit për një numër të madh njerëzish anembanë botës, është e qartë se kjo do të funksionojë.

Nëse keni ide interesante për zhvillimin e platformës tonë ose dëshironi të merrni pjesë në projektin tonë - na shkruani në çdo kohë.