hun

Hogyan tanulhatok angolul gyorsan?

Andrew Kuzmin / 06 Feb

Hogyan tanulhatok angolul gyorsan?

Két évvel ezelőtt (32 éves koromban) feltettem magam ezt a kérdést.

Miután kezdettől fogva aktívan tanultam az új nyelvet, három fő probléma merült fel:

  1. A szókincs javítása és a nehéz emlékezetű szavak tárolása
  2. Az idegen nyelvek tanulási idejének hiánya
  3. Hogyan lehet anyanyelvi nyelvet beszélni a nyelvtanuláshoz?

Ahhoz, hogy jobb eredményt érjünk el, én, mint minden más idegen nyelvet tanuló személy, meg kellett oldania ezeket a problémákat.

Kezdetben a szókincsem legelterjedtebb módját használtam flash kártyák használatával, ahol egyik oldalon angolul írtam a szót, másrészt a fordítást. Pár hónap múlva több száz flash kártyát gyűjtöttem össze, amelyek rendkívül kényelmetlenek voltak ahhoz, hogy hordozzák. Ezt követően úgy döntöttem, hogy egy mobilalkalmazást használok a kényelem érdekében, de miután megvizsgáltuk a piacon rendelkezésre álló termékeket, nem találtam olyan alkalmazást, amely egyszerű és kényelmes volt számomra.

Szerencsére rendelkezem tapasztalattal a szoftver fejlesztésével, és egy hatékony eszközt akartam építeni a személyes használatra. Az Android operációs rendszer rajongója, önállóan kezdtem el fejleszteni a LingoCard első verzióját az okostelefonom számára, és néhány hónap alatt készen állt az első alkalmazás nyelvkártyával és egy adatbázissal (egy kártyacsomag). Később vágytam olyan kártyák készítésére, amelyek szavakat adtak ki, és képesek voltak adatbázisokat létrehozni a leggyakrabban használt szavakkal. Elkezdtem megvitatni a megvalósítási lehetőségeket az ismerős szakmai fejlesztőkkel. A srácok kedvelték az ötletemet, aminek eredményeképpen a rajongók elkezdtek csatlakozni a projekthez. Miután ezeket az új ötleteket megvalósítottuk, úgy döntöttünk, hogy nem állunk meg, és több különálló eszközt fejlesztettünk ki két operációs rendszerre: Android és iOS. Megkaptuk alkalmazásunkat a Google Play és az Apple Store-ban ingyen.

Hogyan tanulhatok angolul gyorsan

Több hónap alatt emberek tízezrei kezdték el használni alkalmazásunkat, és sok köszönetnyilvánítást kaptunk, hibákat jelöltünk meg, valamint olyan ötleteket, amelyek javítják a terméket, amiért hálásak vagyunk. Ennek eredményeképpen felhalmozódottunk elég feladatok és új fejlesztési ötletek, amelyek legalább néhány évig elfoglalnak minket.

Ahogy belemerülsz a nyelvi környezetbe, megérted, mennyire fontos gyors mondatokat készíteni. Az a képesség, hogy megértsük a mondatokat és az alapvető kifejezéseket, amelyek elfogadják a beszédet a beszélgetéshez és a gyors fordításhoz. Ezért úgy döntöttünk, hogy kártyákat, mondatokat és idiómákat tartalmazó kártyákat állítunk össze. Jelenleg több százezer ilyen nyelvkártyát talál, amelyek hasznos kifejezéseket és mondatokat tartalmaznak alkalmazásunkban.

A tanulmányi idő hiányának problémájával kapcsolatban úgy döntöttünk, hogy olyan egyedi audió lejátszó létrehozásával döntenünk, amely minden szöveget és bármilyen meghatározott sorrendben létrehozott kártyát hangosít, miközben váltakozik az idegen szavak és a fordítás között. Ennek eredményeképpen az angol nyelvet olyan módon lehet megtanulni, hogy bárhol és bármikor hasonlóan hallgassa a zenét. Jelenleg ez az eszköz 40-50 idegen nyelv meghallgatását teszi lehetővé, attól függően, hogy milyen eszközt és platformot használ. Úgy gondolom, hogy a közeljövőben a játékosunk képes lesz együttműködni az összes ismert nyelvvel.

Annak érdekében, hogy megoldja az anyanyelvi hangszórók társalgási gyakorlatba való behelyezésének problémáját, egy közösségi hálózatot hozunk létre és speciális algoritmusokat fejlesztünk ki ehhez a hálózathoz, hogy az egyes felhasználókat személyre szabott, vagy szakértő hangszóróval csatlakoztassuk.

Az összes tanulási eszköznek egy komplexbe való integrálásának eredményeképpen létre fogunk hozni egy nemzetközi oktatási platformot bármely idegen nyelv tanulmányozására minden nemzetiségű ember segítségével.