bu

Как да научите английски бързо?

Andrew Kuzmin / 05 Feb

Как да научите английски бързо?

Задавах си този въпрос преди две години (на 32 години).

След като започнах активно да изучавам нов език отначало, се натъкнах на три основни проблема:

  1. Подобряване на речника и съхранение на трудно за запомняне думи
  2. Липса на време за изучаване на чужди езици
  3. Как да намерите местни оратори за езикова практика

За да постигна по-добър резултат, аз, както може би всеки друг, който изучава чужд език, трябваше да реши тези проблеми.

В началото започнах да използвам най-честия начин за разширяване на речника си, като използвах флаш карти, откъдето на една страна написах думата на английски, а от другата - нейния превод. След няколко месеца бях натрупал няколкостотин флаш карти, които бяха изключително неудобни за носене. След това реших да използвам мобилно приложение за удобство, но след като разгледах продуктите, налични по това време на пазара, не можах да намеря приложение, което беше просто и удобно за мен.

За щастие имах опит в разработването на софтуер и исках да изградя ефективен инструмент за лична употреба. Като фен на операционната система Android започнах самостоятелно да разработвам първата версия на LingoCard за моя смартфон, а след няколко месеца беше готова първото приложение с езикови карти и една база данни (една палуба от карти). По-късно имах желание да направя карти, които са имали произношение на думи и способността да се създават бази данни с най-често използваните думи. Започнах да обсъждам вариантите за внедряване с познати професионални разработчици. Момчетата харесаха моята идея, в резултат на което ентусиастите започнаха да се присъединят към проекта. След внедряването на тези нови идеи решихме да не спираме там и да разработим още няколко уникални инструмента за две операционни системи: Android и iOS. Разполагахме безплатно с приложението си в Google Play и Apple Store.

научите английски бързо

В продължение на няколко месеца десетки хиляди хора по света започнаха да използват приложението ни и получихме много благодарствени писма, признаци за грешки, както и идеи за подобряване на продукта, за който сме благодарни. В резултат на това сме натрупали достатъчно задачи и нови идеи за развитие, които да ни заемат поне за няколко години.

Като се потопите в езиковата среда, разбирате колко важно е да можете бързо да създавате изречения. Това е способността да се разбират изречения и основни фрази, които правят вашата реч приемлива за разговор и бърз превод. Затова решихме да съставим карти, съдържащи изречения, фрази и идиоми. В момента можете да намерите стотици хиляди такива езикови карти, които съдържат полезни фрази и изречения в нашата молба.

Работейки по проблема с липсата на време за обучение, решихме да създадем уникален аудиоплейър, който да излъчва всеки текст и карти, създадени в конкретна последователност, като се редуват между чужди думи и техния превод. В резултат на това английският може да бъде научен по начин, подобен на слушане на музика навсякъде и по всяко време. Понастоящем този инструмент е снабден с възможност за слушане на около 40-50 чужди езика, в зависимост от използваното устройство и платформа. Предполагам, че в близко бъдеще играчът ще може да работи с всички известни езици.

За да разрешим проблема с локализирането на говорители за разговорна практика, ние сме ангажирани с създаването на социална мрежа и разработването на специални алгоритми за тази мрежа, за да свържем всеки потребител с персонализиран местен или експертен оратор.

В резултат на интегрирането на всички наши инструменти за обучение в един комплекс ние ще създадем международна образователна платформа за изучаване на всеки чужд език с помощта на хора от всяка националност.